Advokat krevde 110 000 for mye

Advokat Fridtjof Feydt har fått et rekordkutt i sitt salærkrav for forsvaret av Pål Enger i «Skrik»-saken på hele 110 000 kroner. Dette har Høyesteretts kjæremålsutvalg endelig slått fast i en kjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollega Christine Hamborstrøm fikk et tilsvarende kutt på 80 000 kroner.

Feydt karakteriserer nedslaget som både urettferdig og forferdelig. I kjennelsen heter det at salæret er nedsatt til det som antas å være rimelig og nødvendig for en forsvarlig behandling av saken. Konklusjonen er at Feydt har jobbet unødvendig mye med saken, ifølge salæroppgaven.

«Rein bingo»

Sjøl sier Feydt til Dagbladet at å få godkjent en salæroppgave for forsvarsadvokater etter hvert har blitt rein bingo:

- Jeg føler meg usedvanlig dårlig behandlet av både lagmannsretten og Høyesterett. Saken har vært usedvanlig dårlig butikk.
Men jeg har en såpass stor faglig stolthet som gjør at jeg utfører en forsvarerjobb enten jeg får betalt eller ikke, sier han.

Pål Enger ble dømt i Oslo byrett. Kjendisforbryteren anket til lagmannsretten. Salærkravet gjelder arbeidet med anken og selve behandlingen av ankesaken for lagmannsrett, det vil si rettsmøter fra 7. april til 23. juni i fjor.

Krevde 610 000

Og det var lagmannsretten som først kuttet i salæret. Feydt og Hamborgstrøm påkjærte denne avgjørelsen til Høyesterett, men tapte fullstendig. Ifølge kjennelsen i Høyesterett krevde Feydt 610 000 kroner i salær.