Advokat krevde blodprøve av voldtektsoffer

En 38 år gammel nordmann risikerer 21 års fengsel i en voldtektssak som nå rulles opp i Gauldal herredsrett. I går anklaget advokat Steinar Wiik Sørvik en av de to fornærmede jentene for å være i pillerus under sin forklaring, og krevde blodprøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle kvinnen ønsket i utgangspunktet ikke å avgi forklaring mens tiltalte var tilstede i retten, siden hun fryktet represalier, skriver Adresseavisen. Men retten krevde at hun avga forklaring om voldtektsforsøket, som ifølge tiltalen skal ha funnet sted 27. januar i år.

I går hevdet tiltaltes forsvarer Steinar Wiik Sørvik, kjent som forsvarer for Lars Grønnerød i Orderud-saken, at han kunne se av kvinnens pupiller at hun muligens hadde tatt mer tabletter enn hun hadde lov til, og krevde at det ble tatt blodprøve.

- Dette er ren trakassering, protesterte kvinnens bistandsadvokat Rune Tysse.

- Klart han kan oppleve det som trakassering. Men det er min plikt å bruke opplysninger min klient har gitt, på et best mulig forsvar, repliserte Wiik Sørvik.

Risikerer 21 år

38-åringen er også siktet for hallikvirksomhet og en grov voldtekt mot en 20 år gammel russisk kvinne. Overgrepene 38-åringen er tiltalt for skal være så grove at Riksadvokaten har tatt ut en tiltalte med en strafferamme på 21 år, noe som er svært sjelden i voldtektssaker, skriver Adresseavisen.

(Dagbaldet.no)