Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat lokket i sex-felle

Advokaten (48) ville ha sex med klienten - en 25-årige kvinne. Det han ikke visste var at han gikk i ei felle og ble filmet med buksene nede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er kvinnen, hennes mor (56), stefaren (52) og en 34-årig venn anmeldt for pengeutpressing. De skal i følge en anmeldelse fra den kjente advokaten forsøkt å presse ham for penger. Først 500 000 kroner, deretter gikk de ned til 350 000. Betalte advokaten, skulle han få sex-videoen.

Ifølge advokat John Christian Elden, som har overtatt som forsvarer for den 48 år gamle Oslo-advokaten, har hans klient vært utsatt for grov utpressing.

- Min klient har ikke gjort noe straffbart. Han har vært utsatt for provokasjon, sier Elden.

Den kjente Oslo-advokaten, som har vært forsvarer i flere store straffesaker, ble tidligere i år siktet av politiet i Skien for å ha misbrukt sin stilling til å forsøke å skaffe seg sex med klienten.

Ifølge en artikkel i VG den 13. mars i år fikk politiet overlevert bevis som dokumenterte at advokaten hadde forbrutt seg seksuelt mot den 25 år gamle Porsgrunns-kvinnen.

Politiet fikk blant annet overlevert en videofilm, hvor advokaten var filmet med buksene nede.

Lurt i felle

Privatdetektiven Tore Sandberg og tidligere politiavdelingssjef Frode Asbjørnsen har etterforsket saken og avdekket at det angivelige sex-overgrepet fra advokaten ikke er like opplagt som det tidligere har blitt fremstilt i media.

Det var den 25 år gamle kvinnen som kontaktet advokaten og ba ham komme hjem til henne. Beviset er en utskrift fra en SMS-melding.

I meldingen heter det:

«Hei, må du for all del ikke glemme å komme innom meg imorra, har fått nytt brev fra barnev. - Ringer deg i morra tidlig».

Meldingen er datert fredag 7. februar, klokken 08.45. Dagen før det påståtte sex-overgrepet hjemme hos den 25-årige kvinnen.

Tre dager senere får advokaten en ny SMS-melding, der heter det:

«Du må ta kontakt nå så slipper du å bli anmeldt».

Utpressing

Flere meldinger blir sendt til advokatens telefon i de påfølgende dager.

I en av meldingene står det:

«IDIOT, da er du solgt til alle og enhver. Du burde snu nå, hvis ikke bare du og jeg, hvis ikke blir det førstesideoppslag på TV, - SNU MED EN GANG, SÅ vi kan ta en prat».

Meldingen er datert klokken 18.33 tirsdag den 11 februar.

Samme kveld mottar advokaten følgende melding:

«Du Har ingen grunn til å være redd for meg jeg er her alene. - Når du gikk ut av retten så du ikke mye syk ut. - Imorra er det for sent. - Du MÅ snu NÅ. - til en prat, HVIS Ikke blir det et stort helvete for deg. .- Kom tilbake til meg NÅ. - Ring når du nærmer deg. - Er du litt smart, så gjør du som jeg sier.

To dager senere, klokken 16.08, sender den 25 år gamle kvinnen følgende melding:

«Fristen går ut i morra kl 13. - Går til anmeldelse, kl Kan 14. - Kan godt sende ett bilde av videoen til fax nr på jobben din. Ta kontakt snarest, så kommer vi enten til enighet oss imellom eller så blir det anmeldelse til slutt.. Meldingen snarest».

Anmeldelser

Men da advokaten likevel ikke betalte, ble forholdet anmeldt politiet. Et par uker senere ble saken omtalt i VG, som avslørte at «Advokat siktet for sex med klient».

Advokaten hadde da allerede levert en motanmeldelse, hvor han hevdet at kvinnen drev med utpressing.

Noen få dager før VG omtalte siktelsen ble advokaten kontaktet på ny.

Da var det ikke 25-åringen, men hennes 56 år gamle mor som ville ha en avtale.

Advokaten kontaktet privatetterforskerne Tore Sandberg og Frode Asbjørnsen (tidligere politiavdelingssjef i Ålesund).

Telefonsamtaler ble tatt opp på bånd og de videofilmet et møte mellom advokaten og den 56-årige kvinnen - som ble assistert av sin ektemann (25-åringens stefar). Da var utpressingsbeløpet redusert fra 500 000 til 350 000 kroner.

I en telefonsamtale, som ble tapet, foregår følgende dialog:

Advokaten: «.... det er ikke noe å gå på når det gjelder 350 000?»

Moren: «Nei».

Advokaten: «Ikke no' kan gå ned til 300 eller 250 eller no?»

Moren: «Nei, det vil a' ikke».

Advokaten: «Nei.»

Moren: «Da kjører'a det...».

Advokaten avtaler et møte og mandag 17. mars, klokka 13.15, møtes de to på Telemarksporten Kro - By the Way. Ifølge en rapport, som er sendt til politiet i Skien, skal den 56 år gamle kvinnen da ha sagt:

«NN (datteren, red.anm.) snakket om kr. 500 000, men da ba jeg henne om å komme ned på jorda.»

I samme samtale kommer det fram at advokaten har bedt en av sine kriminelle klient finne ut «litt» om NN (datteren, red.anm.) og de som sto bak pengekravene.

Da advokaten spør om hvilken garanti han har for at saken vil bli lagt død dersom han betaler, får han følgende svar fra den 56 år gamle kvinnen:

«Jeg har diskutert det med NN (datteren, red.anm.). Jeg skal få henne til å trekke anmeldelsen tilbake og dessuten få henne til å erkjenne at videoopptaket var en felle. Dette kan du få skriftlig».

Utpresserne

Etter vel ti minutter skiller de to lag. Det pegneutpresserne ikke vet, er at privatetterforskerne videofilmer hele seansen.

Rapporten til privatetterforskerne Tore Sandberg og Frode Asbjørnsen konkluderer med at den 25-årige kvinnen lokket advokaten i en sex-felle. De mener også etterforskningen avdekker at kvinnenes 56 år gamle mor og hennes ektemann - stefaren - og en 34 år gammel Skiens-mann kan ha vært med på utpressingen.

Moren og stefaren er ikke tidligere straffet. 25-åringen og den 34 år gamle mannen fra Skien er begge straffet for bruk og besittelse av narkotika. I en samtale mellom den 56 år gamle kvinnen og advokaten forteller hun at datteren har en narkotikagjeld på 150 000 kroner og trenger penger.

- Lurt i felle

Advokatens advokat, John Christian Elden, er ikke i tvil om at hans klient ble utsatt for utpressing.

- Få timer etter at kvinnen hadde lurt min klient i fella, kontaktet hun ham og truet med VG og politiet hvis han ikke betalte en halv million kroner, sier advokat John Christian Elden.

- Det er åpenbart at hun har brukt både VG og politiet i et skittent spill, sier Elden

Advokat Elden mener advokaten, som hadde sex med klienten, ikke har gjort noe galt.

- Han har vært utsatt for en provokasjon.

- Men han er jo også anmeldt for å ha utnyttet advokatstillingen sin seksuelt overfor en annen kvinne?

- Det kjenner jeg ikke til og kan derfor ikke kommentere det, sier John Christian Elden.

<B>UTPRESSING:</B> - De forsøkte å presse advokaten for penger. Først ville de ha 500 000 kroner, så gikk de ned til 350 000 i bytte mot sex-videoen, sier privatetterforsker Tore Sandberg, som har etterforsket saken og laget en rapport.
BLE FILMET: Moren til den 25-årige kvinnen møtte advokaten utenfor Telemarksporten Kro, By The Way. Under møtet med advokaten skal moren ha sagt at han måtte kunne ta opp et kassakredittlån. Etter vel ti minutter skilte de to lag. Privatetterforskerne videofilmet det hele.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media