Advokat og trebarnsfar Anders Lindholt skutt under barnefordelingssak i København

Barnets morfar (67) pågrepet.

SKJØT MED HAGLE:  Advokat Anders Lindholt ble drept, og en 31 år gammel mann hardt skadd da en mann skjøt en rekke skudd med en avsagd hagle i rettslokalet til tingrettten i Hestemøllestræde ved Rådhusplassen i København i formiddag. 
Foto: Simon Skipper / Scanpix Danmark / NTB scanpix
SKJØT MED HAGLE: Advokat Anders Lindholt ble drept, og en 31 år gammel mann hardt skadd da en mann skjøt en rekke skudd med en avsagd hagle i rettslokalet til tingrettten i Hestemøllestræde ved Rådhusplassen i København i formiddag. Foto: Simon Skipper / Scanpix Danmark / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Anders Lindholt (57) møtte i dag til rettsforhandlinger i København tingrett. Den erfarne familieadvokaten skulle representere en 31 år gammel mann som kjempet for samværsrett for sitt tre år gamle barn.

Da rettsmøtet skulle starte klokka 10 i dag, møtte derimot barnets morfar opp i stedet for moren. Med seg hadde han en avsagt hagle i en veske. Med dette avfyrte han til sammen seks skudd, de fleste av dem inne i rettslokalet, opplyser drapssjef Jens Møller på et pressemøte i dag, ifølge Ekstrabladet.dk.

Barnet far flyktet fra rettslokalet, men falt sammen utenfor rettsbygningen . Han ligger nå hardt skadd på sykehus, men er utenfor livsfare, skriver BT.dk. 

Advokat Anders Lindholt døde. Han ble erklært død få minutter etter skyteepisoden.

Fulgte etter gjerningsmannen Etter skyteepisoden fulgte en politimann som var i retten etter gjerningsmannen. Han kontaktet en politipatrulje som var på stedet som pågrep 67-åringen.

Barnets mor var ikke til stede i retten. Ifølge den danske avisen hadde hun gitt faren en fullmakt til å møte i retten for henne, da hun selv skulle til legen og ikke hadde anledning til å delta.

Trebarnsfar Den drepte advokaten etterlater seg kone og tre barn. Han var partner i et lite advokatfirma som hovedsakelig jobbet med familiesaker, et tema han var sterkt engasjert i.  

En av dem som kjente godt til hans arbeid var Jesper Lohse, forman i Foreningen Far.

- Han var en av kanskje ti advokater som virkelig kjempet for disse sakene. Han hadde rykte for å stå på til siste slutt for sine klienter. Det er dypt, dypt tragisk dette som har skjedd, sier han til Bt.

DREPT PÅ JOBB:  Advokat Anders Lindholt. Foto: Privat
DREPT PÅ JOBB: Advokat Anders Lindholt. Foto: Privat Vis mer