Advokat prøver å få kontakt med Hieu Hiep Tran

Advokat Erik Lea forsvarte Hieu Hiep Tran (25) i den såkalte Oslo S-saken midt på 1990-tallet. I kveld forsøker han å oppnå kontakt med sin tidligere klient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk beskjed om at han er etterlyst av politiet ved 20-tiden og har siden da prøvd å få tak i ham. Men det er ikke så lett nå når han er på rømmen fra politiet, sa Lea til NTB ved 22-tiden i kveld.

Politiet mener det var Hieu Hiep Tran som skal ha avfyrt skuddene som skadet seks personer ved utestedet Baronen og Baronessen i Oslo sentrum natt til i dag.

I 1995 var han en av de tiltalte i den såkalte Oslo S-saken, der ungdommer av vietnamesisk og thailandsk opprinnelse braket sammen utenfor hovedinngangen til Oslo Sentralstasjon. En 23 år gammel thailender ble drept av flere knivstikk i ryggen, og flere ble skadd i masseslagsmålet.

Hieu Hiep Tran ble i Oslo byrett dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for legemsbeskadigelse i forbindelse med et annet slagsmål samme dag som Oslo S-saken. I Oslo S-saken ble han frifunnet av byretten, men politiet anket saken til Borgarting lagmannsrett. Også der ble han frifunnet.

- Jeg kjente ham som en hyggelig og forekommende gutt, men det er jo noen år siden den saken var oppe, sier Lea.

Forsvarsadvokaten har hatt kontakt med 25-åringen også etter 1995.

(NTB)