Advokat prøver å få kontakt med Hieu Hiep Tran

Advokat Erik Lea forsvarte Hieu Hiep Tran (25) i den såkalte Oslo S-saken midt på 1990-tallet. I kveld forsøker han å oppnå kontakt med sin tidligere klient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg fikk beskjed om at han er etterlyst av politiet ved 20-tiden og har siden da prøvd å få tak i ham. Men det er ikke så lett nå når han er på rømmen fra politiet, sa Lea til NTB ved 22-tiden i kveld.

Politiet mener det var Hieu Hiep Tran som skal ha avfyrt skuddene som skadet seks personer ved utestedet Baronen og Baronessen i Oslo sentrum natt til i dag.

I 1995 var han en av de tiltalte i den såkalte Oslo S-saken, der ungdommer av vietnamesisk og thailandsk opprinnelse braket sammen utenfor hovedinngangen til Oslo Sentralstasjon. En 23 år gammel thailender ble drept av flere knivstikk i ryggen, og flere ble skadd i masseslagsmålet.

Hieu Hiep Tran ble i Oslo byrett dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for legemsbeskadigelse i forbindelse med et annet slagsmål samme dag som Oslo S-saken. I Oslo S-saken ble han frifunnet av byretten, men politiet anket saken til Borgarting lagmannsrett. Også der ble han frifunnet.

- Jeg kjente ham som en hyggelig og forekommende gutt, men det er jo noen år siden den saken var oppe, sier Lea.

Forsvarsadvokaten har hatt kontakt med 25-åringen også etter 1995.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer