Drap i USA

Advokat ringte politiet - tiltalt for dobbeltdrap

Stjerneadvokaten Alex Murdaugh (54) skal ha drept kona og sønnen utenfor familiens eget hjem.

I RETTEN: Advokat Alex Murdaugh skal ha skutt og drept kona og sønnen sin. Selv nekter han for å ha noe med drapene å gjøre. Foto: Mic Smith / AP / NTB
I RETTEN: Advokat Alex Murdaugh skal ha skutt og drept kona og sønnen sin. Selv nekter han for å ha noe med drapene å gjøre. Foto: Mic Smith / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått litt over et år siden advokaten Alex Murdaugh (54) fra South Carolina ringte til nødtelefonen og fortalte at han hadde funnet kona og sønnen skutt og drept utenfor familiens hjem. Torsdag ble han selv tiltalt for dobbeltdrapet.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet slo drapene ned som ei bombe. Årsaken til dette er at familien tilhører en av de mest framtredende familiene i hele delstaten.

Gjennom tre generasjoner har slekta jobbet som advokater i distriktet, og Murdoch ble selv regnet som en av de mest suksessrike advokatene i området.

Nekter

Selv har 54-åringen hele tida nektet for å ha noe med drapene å gjøre. Murdaugh har forklart at han hadde vært på besøk hos sin mor og sin syke far, og oppdaget drapene da han kom hjem igjen.

- Alex vil at hans familie, venner og alle skal vite at han ikke hadde noe med drapene på Maggie og Paul å gjøre. Han elsket dem mer enn noe annet, sier stjerneadvokatens forsvarer Jim Griffin og Dick Harpootlian i en uttalelse.

De offentlige dokumentene i saken gir ingen forklaring på hvorfor drapstiltalene er tatt ut. Det eneste som kommer fram, er at Murdaugh skal ha skutt kona med en rifle og sønnen med en hagle.

Til CNN forteller kilder at det finnes et avgjørende videobevis og et fysisk bevis som knytter advokaten til åstedet.

ÅSSTEDET: Det var inne på denne eiendommen at drapene skal ha funnet sted. Foto: Jeffrey Collins / AP / NTB
ÅSSTEDET: Det var inne på denne eiendommen at drapene skal ha funnet sted. Foto: Jeffrey Collins / AP / NTB Vis mer

Risikerer dødsstraff

I kjølvannet av drapssaken har det også dukket opp flere anklager mot Murdaugh.

Blant annet er advokaten anklaget for å ha stjålet 8,5 millioner dollar, noe som tilsvarer litt over 87,5 millioner norske kroner, fra sine klienter.

Blir Murdaugh dømt for drapene, risikerer han alt fra 30 år til livstid i fengsel. Ifølge AP kan aktor i saken også kreve dødsstraff ettersom mer enn én person ble drept.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer