Advokat sang «I Shot The Sheriff»

Var på vei ut av retten i en politidrapssak. Risikerer å få sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsadvokaten i en politidrapssak sang Bob Marleys «I Shot The Sheriff» på vei ut av retten.

Den kanadiske advokaten Christian Gauthier måtte unnskylde det absurde sangvalget i går, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Til tross for beklagelsen har Quebec Law Society startet en disiplinær-etterforskning av Gauthier. Politiforeningen i Montreal planlegger en offisiell klage.

Klienten hans, Stephane Boucher, ble senere dømt til 25 års fengsel for å ha skutt og drept politimannen Benoit L'Ecuyer på motorveien i Montreal i februar 2002.

- Jeg er oppriktig lei meg i dag, da jeg har fått vite at (offerets) familiemedlemmer og politimenn hørte meg, sa Gauthier til TV-stasjonen Radio-Canada i går.

- Hvis jeg såret dem, om jeg gjorde byrden deres større, er jeg virkelig lei meg. Jeg tenkte meg ikke på det, og hvis jeg hadde gjort det, ville jeg ikke sunget.

Gauthier var på vei ut av rettslokalet under en pause i retssaken forrige uke, da reportere og politimenn hørte hans versjon av «I Shot The Sheriff».

- I shot the sheriff, but I swear it was in self-defense (jeg skjøt sheriffen, men jeg sverger på at det var i selvforsvar), sang han i det han gikk nedover en korridor.

- Det er historien til klienten min, svarte han da en journalist gjorde ham oppmerksom på at opptredenen hadde blitt tatt opp på bånd.

Drapsdømte Boucher hevdet han drepte politimannen i selvforsvar etter å ha blitt skutt på da han forsøkte å stikke av.

Advokaten risikerer en solid bot, eller å miste jobben.