MELDINGER: Den dobbeltdrapsiktede kvinnen i Kristiansand og hennes advokat Ole Andreas Thrana sendte 11 000 meldinger til hverandre i løpet av to år. Flere av dem var intime meldinger. Thrana fratrer som 42-åringens forsvarer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MELDINGER: Den dobbeltdrapsiktede kvinnen i Kristiansand og hennes advokat Ole Andreas Thrana sendte 11 000 meldinger til hverandre i løpet av to år. Flere av dem var intime meldinger. Thrana fratrer som 42-åringens forsvarer. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Får ikke fortsette som forsvarer for dobbeltdrapsiktet kvinne:

Advokat sendte sexmeldinger til klient: - Jeg har ikke gjort noe galt

Sendte 11 000 meldinger med siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at advokat Ole Andreas Thrana ikke lenger kan forsvare den 42 år gamle kvinnen som er siktet for drapet på sin far og sin tidligere samboer.

Ifølge en kjennelse sendt ut fra Kristiansand tingrett, er Thrana inhabil i saken, fordi han skal ha sendt intime meldinger til sin klient.

- Spøkefull stil

På sin Facebook-side skriver Thrana at han er svært uenig i kjennelsen:

- La meg understreke at jeg ikke har gjort noe galt. Politiet har plukket ut 10 enkeltmeldinger i en privat tråd på Messenger gjennom 2,5 år, som retten omtaler at er skrevet i en spøkefull stil og som ikke må leses isolert, skriver Thrana.

Han skriver også at han vil anke saken.

- Vi mener at kjennelsen bygger på et ufullstendig materiale, og vår klient ønsker at jeg skal fortsette som hennes forsvarer sammen med advokat Olav Sylte.

- En misforståelse

Dagbladet har vært i kontakt med Thrana. Han viser til kvinnens andre forsvarer, Olav Sylte.

- Dette er en misforståelse. Det er ikke oppsiktsvekkende å ha tett kontakt med en klient. Det er språkbruken i meldingene som er lagt til grunn og som følge av det er han erklært inhabil. Det er uheldig språkbruk, men han har ikke gjort noe galt, sier Sylte til Dagbladet.

Påtalemyndighetens vurdering er basert på en foreløpig gjennomgang av deler av korrespondanse-materialet mellom forsvarer og siktede.

I kjennelsen framkommer det at Thrana og siktede har sendt i overkant av 11 000 meldinger til hverandre over en periode på litt mer enn to år - i perioden 10.2.15–19.9.17.

Mye av kommunikasjonen, også den del som gjelder klientforholdet direkte, bærer preg av en flørtete tone, står det i kjennelsen. Dette er ikke bestridt av forsvarer, men han har anført at dette ikke påvirker hans habilitet.