Michael Avenatti:

Advokat siktet: - Ikke sjokkert

Stormy Daniels' tidligere advokat, Michael Avenatti, er siktet for å ha forsøkt å presse Nike for millioner. Daniels uttaler at hun ikke er sjokkert.

SIKTET: Michael Avenatti er blitt siktet av påtalemyndighetene i New York, men hans tidligere klient Stormy Daniles er ikke sjokkert. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: Michael Avenatti er blitt siktet av påtalemyndighetene i New York, men hans tidligere klient Stormy Daniles er ikke sjokkert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtalemyndigheten i både New York og Los Angeles melder mandag kveld at de tar ut siktelse mot den profilerte advokaten Michael Avenatti. Inntil nylig var han advokaten til den tidligere pornoskuespilleren Stormy Daniels, noe som gjorde ham verdenskjent.

Avenatti siktes for å ha forsøkt å true til seg mer enn 20 millioner dollar i utbetalinger fra et børsnotert selskap, heter det i påtalemyndighetens uttalelse ifølge CNN.

Påtalemyndigheten i New York mener at han skal ha truet med forårsake betydelig skader for Nikes omdømme og økonomi dersom kravene hans ikke ble oppfylt.

I en uttalelse på Twitter mandag kveld, skriver hun dette om sin tidligere advokat:

- På bakgrunn av hva jeg vet om Michael Avenatti, så er jeg trist, men ikke sjokkert av nyheten om at han er blitt siktet i dag. Jeg tok en avgjørelse for en måned siden om å terminere avtalen med Michael, etter å ha oppdaget at han behandlet meg ekstremt uærlig, skriver Daniels og lover at flere kunngjøringer venter i framtida.

AVENATTI: Stormy Daniels advokat, Michael Avenatti, sier Trump vil være den neste som får en straff. Video: CNN Vis mer

«Jeg kødder ikke»

Ifølge CBS News skal Avenattis krav ha vært at Nike skulle utbetale millioner av dollar til en av hans klienter, hvis ikke ville Avenatti offentliggjøre informasjon som skal ha vært skadelig for selskapet.

Ifølge siktelsen skal Avenatti ha framsatt trusselen overfor Nikes advokater forrige uke.

«Jeg kan sørge for at deres klienter mister ti milliarder dollar i markedsverdi. Jeg kødder ikke med dere».

Avenatti ble verdenskjent da han representerte Stormy Daniels, som anklaget president Donald Trump for å ha utbetalt hysjpenger for at Daniels skulle holde tett om deres angivelige affære.

Innkalte til pressekonferanse

Litt over en time før siktelsen i New York ble kjent, tvitret Avenatti at han vil avholde en pressekonferanse hvor en collegebasketball-skandale som involverer Nike vil bli avdekket.

«Denne forbrytelsen når toppene i Nike og involverer noen av de største navnene i collegebasketballen», skrev han.

Føderale påtalemyndigheter i Los Angeles vil også kunngjøre separate siktelser mot Avenatti i løpet av kort tid, melder CNN.

Saken oppdateres!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer