Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat siktet for grov narkotika-kriminalitet

Tromsø-advokat skal ha varslet Hells Angels-medlem om politietterforsking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En advokat i 40-årene fra Tromsø er en av 19 personer som er siktet etter en omfattende opprulling av en narkoliga i Nord-Norge. Han er siktet fordi han skal ha varslet et Hells Angels-medlem om politiets etterforskning, melder VG.

- Han er siktet for medvirkning til omsetning av narkotika. Politiet mener han har hatt en varslerrolle i et organisert narkotikamiljø, sier statsadvokat Ellen Kathrine Hætta til avisa.

Et av bevisene mot advokaten er en telefonsamtale fra februar i fjor, der han sier til Hells Angels-medlemmet at de må «passe på ka dem si og aggere» og at han må gi beskjed til folk i miljøet. Politiet mener advokaten ikke hadde noe offisielt forsvareroppdrag for Hells Angels-medlemmet eller noen andre i narkoligaen.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og jeg tar det for gitt at saken blir henlagt, sier Tromsø-advokatens forsvarer Hjallis Bakke.

Så langt er fem personer dømt i forbindelse med de store amfetaminbeslagene som er gjort i saken. 6,5 kg amfetamin er beslaglagt fra rundt om i landet.

I løpet av kort tid skal det avgjøres om det tas ut tiltale mot advokaten.

- Vi anser det for alvorlig at en advokat er siktet for et sånt forhold. Det at mannen er advokat, spiller helt klart en sentral rolle i saken. Det er ikke ofte det skjer, sier statsadvokat Hætta til VG.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!