Advokat siktet for overgrep mot klientens datter

En advokat er siktet for å ha forgrepet seg mot sin klients psykisk syke datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten skulle i utgangspunktet bistå faren til den da 16 år gamle jenta i en sak mot barnevernet. Han etterforskes nå for å ha skaffet seg seksuell omgang med klientens psykisk syke datter, skriver VG.

- Jeg kan bekrefte at vi har en etterforskning opp mot en advokat, men kan av hensyn til etterforskningen ikke si mer, sier politiadvokat Ole Jacob Garder ved Drammen politistasjon.

Overgrepene skal ha pågått over lang tid. Politiet fikk saken på bordet sent i fjor da den nå 22 år gamle kvinnen selv anmeldte saken.

Advokaten er siktet etter straffelovens paragraf 193, annet ledd, som har en strafferamme på seks års fengsel. Ifølge avisen skal politiet ha tatt beslag i flere e-poster på advokatens datamaskin som viser korrespondanse mellom ham og jenta. Innholdet skal være beskrivelser av blant annet seksuelle handlinger mellom dem.

Den nå 22 år gamle kvinnens bistandsadvokat, Maria Støen Thoresen, sier saken er tung for hennes klient og at det har vært en ekstra påkjenning at politiet har brukt så lang tid på den.

Den siktede advokaten har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen. VG har forsøkt å få kommentar fra ham, men han har ikke svart. Politiet ønsker ikke å si hvem som er hans forsvarer. Advokat Helene Braanen fra advokatfirmaet Stabell og Co. står imidlertid oppført som hans forsvarer, men hun forteller at hun ikke lenger har saken, og at hun ikke ønsker å oppgi hvem som er hans forsvarer.

(NTB)