Advokat siktet for voldtekt mot lege

Den kvinnelige Oslo-legen er ikke i tvil om at hun kjempet for sitt liv mot ekskjæresten, som er jurist. Fredag ble juristen, som nekter straffskyld for voldtekt, løslatt av Oslo forhørsrett etter fire uker i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet påkjærte kjennelsen, og fikk såkalt oppsettende virkning. Dette betyr at juristen blir sittende i fengsel til lagmannsretten har behandlet saken. Det skjer over helga.

Dommeren finner det sannsynlig at juristen har voldtatt legen, men anser at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

Kvinnen begrunner hvorfor hun vil fortelle sin historie i Dagbladet:

- Jeg er livredd. Jeg frykter alvorlig for hva som vil skje om han på nytt retter en pistol mot meg. Jeg føler at politiet ikke tar meg på fullt alvor når jeg forteller hvor kritisk situasjonen var.

- Samtidig vil jeg sette søkelyset på offerets hjelpeløshet generelt i slike saker. Sjøl føler jeg meg helt rettsløs etter løslatelsen, og føler at det er han som blir hørt av forhørsretten.

- Jeg vil at min historie skal være kjent. Hvis det tilstøter meg noe, har jeg i hvert fall varslet, sier kvinnen.

Brøt forholdet

Legen og juristen traff hverandre i mai i fjor. I mars avsluttet hun forholdet. 18. mai var hun invitert hjem til ekssamboeren. De skulle spise middag sammen - før de skiltes som venner.

- Ekssamboeren min sa han hadde det vanskelig, og ville at jeg skulle hjelpe ham. Men situasjonen utviklet seg plutselig dramatisk da han dro fram en pistol fra lomma. I det basketaket brakk han høyrehånda mi.

- Jeg hadde pistolen mot hodet, men klarte å få den bort. Han kom med trusler - sa at han skulle skyte meg - før han beordret meg inn på soverommet. Der inne tok han kvelertak på meg.

- Da skjønte jeg at hvis jeg ikke skal dø nå, må jeg ikke gjøre motstand.

Jeg sa: Vær så snill. Vi skal snakke, jeg skal lytte, og jeg sa at jeg hadde vært forferdelig mot ham på flere måter.

Besatt

Han var som besatt av meg. Jeg måtte love at vi skulle forlove oss, gifte oss og få barn sammen. Da jeg lovet å hjelpe ham med å komme over vanskelighetene, slapp han etter hvert taket rundt halsen min, og puttet pistolen i lomma.

- Da han etterpå kom med seksuelle tilnærmelser, hadde jeg ikke noe valg: Jeg ga etter og lot som.

- Da jeg slapp ut, kontaktet jeg politiet. Jeg hadde kvelemerker på halsen, merker etter pistolslag i ansiktet og en brukket hånd.

Etter to timer og ti minutter tok politiet seg inn i leiligheten med makt, uten å finne pistolen.

- Det skremmer meg voldsomt, sier kvinnen.

Hun forteller også at mannen tidligere har truet henne i Frognerparken.

- Han sa han skulle skyte meg med en pistol han hadde i veska, hvis jeg ikke tok imot ti røde roser og ble venn med ham igjen.

- Ekssamboeren har forfulgt meg etter bruddet, Nå legger han skylda på meg for at han ble fengslet. Jeg kjenner psyken hans, og er livredd.