Dømt i Sverige:

Advokat smurte bæsj på naboens bil

Den mannlige advokaten er dømt til å betale over 20 000 norske kroner.

FANGET PÅ KAMERA: Advokaten ble fanget på kamera mens han utførte udåden. Foto: Politiet i Stockholm
FANGET PÅ KAMERA: Advokaten ble fanget på kamera mens han utførte udåden. Foto: Politiet i Stockholm Vis mer
Publisert

En mannlig advokat, bosatt i Stockholm, ble nylig dømt etter å ha smurt inn naboens bil med hundebæsj. Det melder den svenske avisa Dagens Juridik.

Da bileieren og kona hans ble oppmerksomme på avføringen, mistenkte de raskt at det var en nabo i sameiet som sto bak - en advokat, som de var blitt uenige med.

Og de fikk rett.

Nektet all skyld

I en overvåkningsvideo filmes advokaten idet han smører hundebæsj på bilens håndtak og bakrute.

Da advokaten ble avhørt første gang, nektet han all skyld, men sa seg likevel villig til å godta et forelegg.

I etterkant sendte advokaten også flere brev til politiet. Han hevdet da at naboene prøvde å diskreditere ham, og at det hele var en svertekampanje mot ham. Dette som følge av en krangel i sameiet.

NEKTET SKYLD: Til tross for at han var blitt filmet av overvåkingskamera, nektet advokaten all skyld til å begynne med. Foto: Politiet i Stockholm
NEKTET SKYLD: Til tross for at han var blitt filmet av overvåkingskamera, nektet advokaten all skyld til å begynne med. Foto: Politiet i Stockholm Vis mer

I det siste brevet han sendte politiet, innrømmet advokaten likevel at han har en hund, men at avføringen ikke kunne stamme fra denne.

«På det aktuelle tidspunktet var denne hunden en valp på om lag to måneder, hvilket innebærer at den hadde en annen type avføring enn en unghund eller voksen hund (løs og ofte gul)»

Tilsto

Til tross for at han nektet, ble advokaten til slutt dømt til å betale 50 dagsbøter à 460 svenske kroner. Totalt utgjør dette 23 000 svenske kroner - 21 740 norske.

Advokaten var ikke til stede i tingretten selv, men han hadde sendt inn et brev i forkant. Her tilsto han alt, og kom i tillegg med en spesifisering.

«I denne konkrete saken informerer jeg herved Statsadvokatembetet om et jeg innrømmer handlingen med den spesifikasjon i handlingsbeskrivelsen at ordet 'avføring' skal erstattes med 'hundebæsj'», skriver han.

Dagbladet har forsøkt å kontakte begge parter, men har ikke fått svar på henvendelsene.

SJELDENT SYN: Per-Josef Idivuoma fra Kautokeino fikk seg en overraskelse da han var ute på julaften. Video: Per-Josef Idivuoma Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer