Advokat Stabell: - Kontoret mitt ble avlyttet

Advokat Harald Stabell mener kontoret hans ble avlyttet. Det skal ha skjedd da han i 2010 og 2011 arbeidet med gjenopptakelse av Treholt-saken.

HYRET EKSPERT : Advokat Harald Stabell leide inn en ekspert for å finne ut om kontoret hans ble avlyttet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HYRET EKSPERT : Advokat Harald Stabell leide inn en ekspert for å finne ut om kontoret hans ble avlyttet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Stabell hyret en ekspert på datasikkerhet til å sjekke kontoret, skriver Aftenposten.

- Jeg fikk et tips fra en person i PST om at kontoret mitt var blitt avlyttet under den siste behandlingen av Treholt-saken i kommisjonen som var i 2010 og 2011, sier Stabell.

Eksperten, Stein A.J. Møllerhaug, fant det han omtaler som tydelige spor som «indikerer at det har vært plassert utstyr på Stabells kontor som advokaten ikke har vært informert om». Blant annet fant Møllerhaug merker etter gjenstander som nylig hadde stått gjemt bak nedstøvede bøker.

Saken ble henlagt av politiet fordi det ikke kom fram opplysninger som kunne identifisere en gjerningsmann, ifølge avisa.

Advokat Stabell sier han er ganske sikker på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kan han stått bak den angivelige overvåkingen fordi det ville være for risikabelt.

- Tipset var konkret knyttet til siste runde av Treholt-saken, der vi krevde gjenåpning på grunnlag av bevisjuks. Det er nærliggende å tenke at noen kan ha fryktet en gjenåpning og avsløring av bevisjuks, sier Stabell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer