HYRET EKSPERT : Advokat Harald Stabell leide inn en ekspert for å finne ut om kontoret hans ble avlyttet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HYRET EKSPERT : Advokat Harald Stabell leide inn en ekspert for å finne ut om kontoret hans ble avlyttet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Advokat Stabell: - Kontoret mitt ble avlyttet

Advokat Harald Stabell mener kontoret hans ble avlyttet. Det skal ha skjedd da han i 2010 og 2011 arbeidet med gjenopptakelse av Treholt-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Stabell hyret en ekspert på datasikkerhet til å sjekke kontoret, skriver Aftenposten.

- Jeg fikk et tips fra en person i PST om at kontoret mitt var blitt avlyttet under den siste behandlingen av Treholt-saken i kommisjonen som var i 2010 og 2011, sier Stabell.

Eksperten, Stein A.J. Møllerhaug, fant det han omtaler som tydelige spor som «indikerer at det har vært plassert utstyr på Stabells kontor som advokaten ikke har vært informert om». Blant annet fant Møllerhaug merker etter gjenstander som nylig hadde stått gjemt bak nedstøvede bøker.

Saken ble henlagt av politiet fordi det ikke kom fram opplysninger som kunne identifisere en gjerningsmann, ifølge avisa.

Advokat Stabell sier han er ganske sikker på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kan han stått bak den angivelige overvåkingen fordi det ville være for risikabelt.

- Tipset var konkret knyttet til siste runde av Treholt-saken, der vi krevde gjenåpning på grunnlag av bevisjuks. Det er nærliggende å tenke at noen kan ha fryktet en gjenåpning og avsløring av bevisjuks, sier Stabell.

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad, som var aktor i spionsaken mot Arne Treholt, sier han er helt ukjent med at Stabell på noe tidspunkt ble avlyttet. (NTB)