Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat Stabell kan splitte Per og Veronica

LILLESTRØM (Dagbladet): Advokat Harald Stabell klarte i utspørring av to vitner å få framstilt Per som en knust mann etter trippeldrapet, mens Veronica skal ha virket kald og kynisk, kvinnen som styrte sin ektemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabells taktikk kan føre til at Veronica blir «ofret» til fordel for ektemannen.

Dette kan til sist føre til at juryen skiller mellom Veronica og Per i skyldspørsmålet: Per går fri, mens Veronica blir dømt. Sjøl vil ikke forsvareren kommentere om det er snakk om et skifte av taktikk. Tidligere har ekteparets advokater koordinert forsvaret av de to. Oppsiktsvekkende var det uansett.

«Må spørre slik»

Til Dagbladet sier Stabell: - Vi stiller de spørsmål som er nødvendige for å ivareta Pers interesser. I den grad dette rammer medtiltalte, som Veronica, vil jeg ikke kommentere det. Per var fornøyd med de spørsmålene som ble stilt fra hans forsvarere onsdag, sier Stabell.

Gjennom sin eksaminasjon av Pers fetter, Harald Orderud, fikk Stabell fram et sterkt bilde av Per som mannen som var sønderknust etter å ha mistet søster, mor og far i et brutalt drap, mens Veronica sto tilbake som den kalde og følelsesløse kvinnen med kommandoen.

Morten Huser, en av Pers prosessfullmektiger i striden med faren, tegnet på Stabells spørsmål et bilde av klienten som en kuet mann, først i forholdet til faren, deretter i forholdet til Veronica - hun som til sist kanskje veltet et forlik mellom far og sønn.

Harald Orderud fortalte om sitt første møte med Per etter trippeldrapet: - Per virket helt knust. Vi gråt sammen, mens Veronica var helt uten tårer. Det virket som hun regisserte hva Per skulle si ved det møtet.

Veronica rød av sinne

Per var i det hele tatt ikke den samme etter at han møtte Veronica. Det var mye prat om Veronica etter at hun kom til gården, og det var ikke mye positivt som ble sagt, kommenterte Harald Orderud.

Advokat Huser fortalte om et møte med Per og Veronica. Huser trodde da at gårdstvisten med faren var løst.

- Men Veronica og Per sa nei til forliket. Jeg sa i klare ordelag at det syntes jeg var dumt. Da ble Veronica helt sprut rød av sinne, slik jeg oppfattet det, sa advokaten.

Det ble hans siste oppdrag for Per.

SPREKKER SAMHOLDET?: Advokat Harald Stabell (bak), sørget for at det i går ble sådd splid mellom ektefellene Per og Veronica. Her er de fotografert mens samholdet ennå var tilsynelatende sterkt.
Hele Norges coronakart