Advokat Sulland gir seg ikke

Advokat Frode Sulland går igjen til Høyesterett for å hindre at Morten Kjensli blir medforsvarer for drapstiltalte Lars Grønnerød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bakgrunnen er at jeg har fått forsikringer fra Sorenskriveren på Nes om at Orderud-saken ikke blir utsatt selv om kjennelsen fra Høyesteretts kjæremålsutvalg ikke er klar til saken starter, sier advokat Frode Sulland til NTB.

Andre gang

Striden bunner i at advokat Morten Kjensli deler kontor med drapstiltalte Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Tor Kjærvik.

Sulland mener forholdet mellom de to advokatene er for nært. Han mener også at det er brudd på god advokatskikk at Kjensli og Kjærvik stiller som forsvarere for hver sin klient i samme straffesak.

Det er ikke første gang Høyesterett ser på spørsmålet om Kjenslis deltakelse i Orderud-saken. Tidligere har lagmannsretten ment at det ikke er noe problem at Kjensli deltar under Orderud-saken. Det fikk Frode Sulland til å få Høyesteretts kjæremålsutvalg til å se på saken. Da kom retten til at lagmannsretten måtte behandle saken på nytt. Det er gjort, men lagmannsrettens står fortsatt på sitt. Dermed er saken nå på vei igjen til høyesterett.

Grannemansk prosess

Hovedpersonen selv, Morten Kjensli, har egentlig ikke noen kommentarer til Sullands nye framstøt.

- Bortsatt fra at man har plassert både Grønnrød og jeg i den Grannemanske visen, sier Kjensli til Dagbladet.no.

Med det sikter Kjensli til Elisabeth Grannemans slager «Omatt og omatt» fra 1962.

- Jeg kan ha forståelse for at Kjensli kan føle det slik, men det er sterkt å beklage at domstolen ikke treffer sterke og klare entydige avgjørelser, sier Frode Sulland til Dagbladet.no.

Han mener at Kjensli ikke kan være overrasket over at denne problemstillingen blir reist. Sulland mener at Grønnerøds advokater har seg selv å takke for at problemstillingen har oppstått.