Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat Sulland i boksen

I løpet av dagen må forsvarer Frode Sulland kaste kappen, og stille seg i vitneboksen. Dersom han blir løst fra taushetsplikten, kan det bli en spennende dag i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist søndag ble Frode Sulland oppringt og spurt om han kunne komme til Sentrum politistasjon i Oslo. Der sto broren til Kristin Kirkemo Haukeland, Ole Robert Kirkemo, og sa han hadde nye opplysninger til politiet.

Etter halvannen time i samtale med Sulland, bestemte derimot Kirkemo seg for å trekke seg fra avhøret.

Nå har Lars Grønnerøds advokat, Steinar Wiik Sørvik, begjært Sulland avhørt om hva de to snakket om. Sulland sier han har taushetsplikt, men at han har bedt om å bli løst fra taushetsplikten, melder NTB.

Dersom dette blir ordnet, kan komme til å stille seg i vitneboksen før retten tar helg i ettermiddag.

- Nervøs

Ole Robert har sagt at han mener å vite hvem som var gjerningspersonene på Orderud gård, men etter det Dagbladet kjenner til kom det ikke fram noen nye gjennombruddsopplysninger da han i går ble avhørt av politiet.

Første gang Ole Robert fortalte om hvem han tror står bak drapene, var til faren Sverre Martin Kirkemo i september 2000.

Ole Roberts mor, Bodil Kirkemo, kjørte sønnen til politistasjonen på søndag, og fortalte Dagbladet hun ikke vet hva han har på hjertet.

- Han har vært svært nervøs de siste dagene. Ole Robert sa til meg: «Mamma, jeg har noe viktig å fortelle politiet», sa hun til Dagbladet.

I retten onsdag sa Ole Robert Kirkemo at han ville fortelle hvem han mener står bak trippeldrapet, men han trakk seg flere ganger.

I Nes herredsrett forklarte Ole Robert at han trodde en jugoslavmafia sto bak drapene, men i retten onsdag avviste han dette.

KASTER KAPPEN? I løpet av dagen kan Frode Sulland komme til å måtte stille i vitneboksen.
NY INFO: Ole Robert Kirkemo har fortalt Sulland hvem han mener sto bak trippeldrapet.
Hele Norges coronakart