- Advokat tappet kontoen til morløse barn

Alvorlig tiltale på 750.000 kroner for retten i Molde i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 En advokat i Molde er tiltalt for grovt underslag av nesten 750.000 kroner. Saken mot henne starter i Romsdal tingrett mandag.

Ifølge tiltalen skal advokaten ha tappet klientkontoen til to mindreårige barn hun var oppnevnt som hjelpeverge for, etter at barnas mor døde.

Aktor, politiadvokat May Britt Berg, opplyser til NTB at tiltalen omfatter grovt underslag av 747.696 kroner i tre ulike saker i tidsrommet august 2003 til mars 2006.
Ni ganger
Kvinnen skal ni ganger har tatt ut penger fra klientenes konto til eget bruk. I det ene tilfellet gjaldt det uttak fra kontoen til de to mindreårige brødrene i Molde som hadde mistet moren sin.

I et annet tilfelle skal hun ha misbrukt midlene til et ektepar i forbindelse med samlivsbrudd. I et tredje tilfelle tiltalen omfatter var det en tidligere klient av advokaten som fikk kontoen tappet.

Alle de tre tilfellene gjelder personer bosatt i Romsdal mens kvinnen arbeidet som advokat i Molde. Hun ble fratatt advokatbevillingen i mai 2005.


Sjelden sak
Saken har vakt stor oppmerksomhet, spesielt fordi tiltalen omfatter underslag fra barn som advokaten var hjelpeverge for.
 
Det er også svært sjelden det forekommer underslag i saker der advokater er oppnevnt som hjelpeverger.

- Det finnes noen få eksempler i norsk rettspraksis der advokater er blitt dømt for uberettigede uttak, sier Berg.


Har tilstått noe
Etter det NTB forstår har den tiltale advokaten erkjent noe av det hun er tiltalt for. Tiltaltes forsvarer, advokat Pål Morten Andreassen i advokatfirmaet Erling O. Lyngtveit i Oslo, ønsker ikke å gi noen kommentar til NTB før saken starter.

Saken starter i Romsdal tingrett i Molde mandag. Rettens formann blir sorenskriveren i Romsdal, Magne Nerland. (NTB).