Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat tatt elleve ganger med narkotika. Skal ha slått rundt seg med dildo og rasert hotellrom

Må møte i retten, tiltalt for flere tilfeller av ulovlig oppbevaring av narkotika.

REV NED GARDINER: Ifølge tiltalen skal politiet ha funnet 196 milliliter GHB, flere titalls brukerdoser på advokatens hotellrom. Han skal også ha revet ned gardiner og ødelagt flere gjenstander på hotellet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REV NED GARDINER: Ifølge tiltalen skal politiet ha funnet 196 milliliter GHB, flere titalls brukerdoser på advokatens hotellrom. Han skal også ha revet ned gardiner og ødelagt flere gjenstander på hotellet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjent advokat er tiltalt for en rekke tilfeller av ulovlig oppbevaring og bruk av narkotika, hærverk, ordensforstyrrelser og for brudd på legemiddelloven, skriver NRK.

I løpet av ni måneder i 2017 ble han pågrepet flere ganger med det flytende, narkotiske stoffet GHB. I tillegg er han blitt tatt med mindre mengder MDMA, amfetamin og metamfetamin.

Totalt er det snakk om 1,66 liter GHB fordelt på elleve beslag.

Slo rundt seg med dildo

I tiltalen kommer det fram at mannen skal ha hatt narkotika på seg flere ganger da han har blitt pågrepet av politiet. I tillegg har politiet funnet narkotika både i leiligheter og på hotellrom.

I tiltalen er det også flere tilfeller der mannen skal ha forstyrret den alminnelige fred og orden i den samme perioden.

I august i fjor skal han blant annet ha gått rundt naken på en nudistbadeplass i Oslo mens han ropte, skrek og slo rundt seg med en dildo. Det var andre mennesker i området som ble forstyrret av atferden, heter det i tiltalen.

I april i fjor skal han også ha revet ned gardiner og ødelagt flere gjenstander på fasjonable Hotel Christiania Teater i hovedstaden.

- Han kommer til å erkjenne straffskyld, sier mannens forsvarer Vegard Aaløkken.

Suspendert

Advokaten må møte i retten i neste uke. Ifølge NRK skal advokaten ha levert inn sin advokatbevilling i november 2017 og blitt midlertidig suspendert. Samtidig hadde han rukket å bli pågrepet minst seks ganger før november i 2017, med narkotika.

Aaløkken presiserer at han ikke er fratatt bevillingen, men er midlertidig suspendert.

Etter det NRK kjenner til skal advokaten ikke ha ført større saker under denne tiden.

Ifølge tiltalen skal han ha hatt 390 milliter GHB i en bag da han ble pågrepet på nudistbadeplassen i tillegg til 3,83 gram metamfetamin på seg.

Virkningen av en dose GHB avhenger av styrkegraden, men en dose kan tilsvare ca. 7 ml GHB, eller en bruskork, ifølge NRK. Dermed kan mengden tilsvare over 50 brukerdoser. Stoffet er regnet som særlig farlig fordi det skal lite til for å ta overdose.

Ved flere av tilfellene der han ble pågrepet, har han hatt flere titalls brukerdoser GHB på seg. Mannen er ikke tiltalt for salg av stoffet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media