Advokat vil ha «kreativ straff» for politimannen som drepte Justine

Fredag skal dommeren utmåle straffen.

DREPT: Justine Damond Ruszczyk ble drept av politimannen Mohamed Noor. Han er dømt for drapet. Foto: Stephen Govel Photography / Handout via REUTERS / NTB scanpix
DREPT: Justine Damond Ruszczyk ble drept av politimannen Mohamed Noor. Han er dømt for drapet. Foto: Stephen Govel Photography / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

15. juli 2017 ringte australske Justine Damond Ruszczyk (40) til politiet nødnummer for å melde om en mulig voldtekt bak huset hvor hun bodde med forloveden sin i Minneapolis i Minnesota.

Politibetjentene Mohamed Noor og Matthew Harrity rykket ut. Ruszczyk ble skutt av Noor da hun gikk mot de to politibetjentene som hadde rykket ut.

Noor ble i begynnelsen av mai funnet skyldig i drap.

Vil ha kreativ straff

Fredag skal Noors straff utmåles. Statlige retningslinjer tilsier at Noor bør idømmes en fengselsstraff på 12 og et halvt år, men politimannens forsvarsadvokater Thomas Plunkett og Peter Wold har bedt om at dommeren er «kreativ» når hun utmåler straffen, skriver nyhetsbyrået AP.

I et rettsnotat foreslår de to forsvarerne at Noor dømmes til å dra til et lavsikkerhetsfengsel på landet to uker i året. Ei uke fra drapsdatoen og ei uke fra Damonds fødselsdag.

Advokatene foreslår at straffen gjelder ut Noors prøvetid, uten at advokatene har angitt noe konkret tidsperspektiv. I tillegg foreslår de at han skal utføre en gitt mengde samfunnstjeneste hvert eneste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer