Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat vil hjelpe romvesenfanger

Vil kreve erstatning fra den tyske stat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tyske advokaten Jens Lorek, som til daglig jobber i Dresden, går nå nye veier for å øke antall klienter. Han vil nå hjelpe mennesker som mener de har blitt bortført av romvesener, skriver Ritzau.

Disse menneskene har ifølge advokaten krav på erstatning fra den tyske stat.

- Det er tydelig at det er etterspørsel etter juridisk hjelp på dette området. Problemet er at folk er redde for å bli latterliggjort i retten, sier Lorek ifølge den danske avisen.

Til daglig jobber advokaten med sosial- og arbeidsmarkedslovgivning.

Lorek har foreløpig ikke vunnet noen saker innenfor sitt nye fagfelt. Det er heller ikke klart om han har mottatt noen henvendelser fra folk som har blitt bortført av romvesener, men han sier at det er store muligheter for at dette vil slå an ettersom det finnes mange rapporter hvert år om at romvesener bortfører mennesker.

Ifølge tysk lov har mennesker som har blitt bortført krav på kompensasjon fra staten, og det er denne loven advokat Lorek vil bruke for å hjelpe sine framtidige klienter.

BORTFØRT?: De som har blitt bortført av romvesener kan nå få tysk advokathjelp. Illustrasjonsfoto: AP/Scanpix
BORTFØRT?: De som har blitt bortført av romvesener kan nå få tysk advokathjelp. Illustrasjonsfoto: AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!