Advokaten: - Nordmennene benekter voldtekt

De varetektsfengslede norske tenåringene på Kypros fikk oppnevnt en advokat i dag. Alle tre guttene nekter å ha voldtatt den svenske 16-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vet politiet på Kypros fortsatt ikke om den 16 år gammel svensk jente faktisk ble voldtatt på et hotell i Ayia Napa natt til fredag.

De tre varetektsfengslede norske guttene er avhørt, men har ikke innrømmet noe kriminelt. I dag fikk de bistand av advokat.

-- De tre guttene benekter at de har voldtatt eller begått noen annen form for alvorlig forbrytelse, sier Antonis Andreo til NTB.

Andreo ble i dag oppnevnt som advokat for de tre nordmennene, og besøkte i dag etter tur alle tre. Men han er tilbakeholden med å kommentere saken.

- Vi er i ferd med å samle inn fakta, sier Andreo.

Politiet på Kypros sier at det foreløpig ikke er funnet bevis for at det er blitt begått voldtekt på hotell Tsokkos i Ayia Napa.

- Vi vet ikke om hun er blitt voldtatt, forsøkt voldtatt eller ikke. Etterforskningen og undersøkelser fortsetter, sier fungerende etterforskningsleder.

- De tre norske guttene er avhørt, og det de sier er at det var en slags lek. De benekter at de har voldtatt eller hatt sex med jenta. Derimot sier de at en av de svenske guttene skal ha forsøkt å voldta henne, men kan ikke si om det faktisk skjedde, sier politimannen.

- Alle var svært beruset, også jenta som var nærmest bevisstløs av alkohol, så dette er vanskelig, tilføyer han.

De tre 18-årige nordmennene holdes fengslet på tre forskjellige politistasjoner på ferieøya, og har det ifølge Andreo etter forholdene bra. Men ifølge advokaten lider de under varmen.

I dag var det 38 grader på Kypros og det er ikke luftavkjøling på cellene.

Ambassadesekretær Hilde Haraldstad sier til NTB at hun eller en annen representant for den norske ambassaden i Tel Aviv søndag vil reise til Kypros for å besøke dem.

- Vi reiser for å se at deres interesser blir ivaretatt, sier Haraldstad.

(NTB)