Advokaten ble drept - barnefaren er kritisk skadd

Strid om barnefordelingssak endte med advokatens død.

DREPTE: Den antatte gjerningsmannen (nr. 2 fra venstre) drepte advokaten og påførte faren i en barnefordelingssak kritiske skader. Foto: NTB/Scanpix.
DREPTE: Den antatte gjerningsmannen (nr. 2 fra venstre) drepte advokaten og påførte faren i en barnefordelingssak kritiske skader. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn ble tirsdag morgen skutt med et avsagd hagle i eller nær skifteretten i Hestemøllestræde i København. Politiet i København meldte i 11-20-tida at den ene av de to personene ble drept i skuddramaet.

Nå er det bekreftet at var en advokat som ble drept i skyteepisoden i tingretten i København tirsdag, melder NTB.

Advokaten ble drept i skifteretten i København, i et ulykkelig familiedrama om samværsrett. Den andre personen som ble skutt skal være far til barnet som utløste rettstvisten. Han ble kritisk skadd og ligger innlagt på Rikshospitalet i København, skriver BT.dk.

Skuddet ble ifølge opplysninger avisa bt.dk sitter inne med ha blitt avfyrt av morfaren til det barnet som er har utløst striden om samværsrett.

- Det dreier seg om kærligheten til et barn, det gjør det ekstra forferdelig, siger sorenskriver Søren Axelsen til tv2.dk. Barnet og barnets mor skal ikke ha vært til stede i rettslokalene da skuddene ble avfyrt.

Ifølge vitner Jyllandsposten har snakket med ble det løsnet seks-syv skudd fra rettens lokaler.

Politiet har pågrepet en den antatte gjerningsmannen.

Mannen, som ifølge flere danske medier er barnets morfar, ble arrestert av politiet i Vester Voldgade i København ved en dramatisk politiaksjon rundt klokken 10.00 tirsdag formiddag.

Det var et stort politioppbud, både i form av bevæpnede tjenestemenn og kriminalteknikere, i området på baksiden av Københavns Rådhus, hvor flere gater er ble sperret av.

Det er ikke vanlig at personer blir sjekket for våpen før de kommer inn i rettssalen, med mindre det er en spesiell grunn til det.

- Vi sjekker kun dersom det er en egen risikovurdering som slår fast at det er hensiktsmessig. Det har det ikke vært i denne saken, ellers hadde vi gjort det, sier Axelsen ifølge NTB.

Både vitner til skyteepisoden og pårørende vil bli tilbudt krisehjelp.

Saken oppdateres.