- ETTER FORHOLDENE BRA: Slik beskriver advokat Marius Graasvold helsetilstanden til klienten Joshua French i dag. Dette bildet er tatt 10. august, et par dager etter at Joshua French ble skrevet ut fra sykehus i Norge etter nær tre måneders opphold. Foto: Marie Kvamme-Madsen.
- ETTER FORHOLDENE BRA: Slik beskriver advokat Marius Graasvold helsetilstanden til klienten Joshua French i dag. Dette bildet er tatt 10. august, et par dager etter at Joshua French ble skrevet ut fra sykehus i Norge etter nær tre måneders opphold. Foto: Marie Kvamme-Madsen.Vis mer

Kongo-saken

Advokaten forteller: Slik er situasjonen for Joshua French

- Etter noen år med spesielle forhold, har han endel å ta igjen, sier Frenchs advokat Marius Graasvold.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Løslatte Joshua French (35) har ikke gitt livstegn fra seg i det offentlige rom siden han kom tilbake til Norge 17. mai i år etter åtte år i fengsler i Kongo.

Det er et halvt år siden, og den tidligere Kongo-fangen har heller ikke planer om å dukke fram med det første fra sine ikke navngitte omgivelser for rehabilitering av alvorlige helseplager.

Joshua French kommer til å fortsette i stillhet med å jobbe seg tilbake på beina igjen selv om hans mor Kari Hilde Hodne French i løpet av kort tid kommer med bok om Kongo-saken, og en film med arbeidstittelen «Mordene i Kongo» får oppmerksomhet.

I filmen, der en stor del av opptakene er gjort i Sør-Afrika, har Aksel Hennie rollen som Joshua French. Tobias Santelmann spiller rollen som French' avdøde venn og kollega Tjostolv Moland.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn