- Advokaten krevde 3038 milliarder til familien

Sier regjeringskilder, ifølge misjonæren Rune Edvardsen.

FIKK ASTRONOMISKE ERSTATNINGSKRAV: Tjostolv Moland (28, bak) og Joshua French (27) i midten. Foto: TORGEIR KROKFJORD/DAGBLADET
FIKK ASTRONOMISKE ERSTATNINGSKRAV: Tjostolv Moland (28, bak) og Joshua French (27) i midten. Foto: TORGEIR KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KISANGANI/OSLO (Dagbladet): Det skapte store overskrifter da det sentralafrikanske landet Kongo under torsdagens sluttprosedyrer i drapssaken mot Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) krevde de tiltalte og den norske staten for svimlende 500 milliarder dollar - eller 3038 milliarder kroner.

Krever ikke fra Norge Nå sier regjeringskilder at kravet ikke er rettet fra staten, men pårørendes advokat.

- Staten Kongo er ikke involvert. Advokat Nakombo er familiens advokat. Kongo krever ingen penger av Norge, står det i en sms som ifølge Edvardsen er sendt ham av en rådgiver for regjeringen og president Joseph Kabila.

- Dette betyr at advokaten krevde 3038 milliarder til familien, sier Edvardsen.

Kravet er 45 ganger større enn Kongos eget bruttonasjonalprodukt og er 653 milliarder høyere enn det norske oljefondets nåværende verdi.

- På oppdrag for NorgeBakgrunnen for kravet er at de drapstiltalte nordmennene skal ha vært på oppdrag for Norge da sjåføren Abedi Kasongo (30) ble drept nær Kisangani 5. mai. Det underbygges av at de begge har bakgrunn fra Garden, samt at ID-kort fra Forsvaret og det private sikkerhetsselskapet SIG ble funnet på på dem da de ble tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer