Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokaten til den skutte 26-åringen: - Det er umenneskelig

26-åringen som svever mellom liv og død etter gullsmedranet i Sverige, er begjært varetektsfengslet.

SKUTT I HODET:
Flere ranere slo fredag til mot et kjøpesenter i Södertälje. En person er blitt skutt i hodet forbindelse med ranet, og svever mellom liv og død.
Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix
SKUTT I HODET: Flere ranere slo fredag til mot et kjøpesenter i Södertälje. En person er blitt skutt i hodet forbindelse med ranet, og svever mellom liv og død. Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen som svever mellom liv og død etter gullsmedranet i Sverige, er begjært varetektsfengslet av politiet. Mannen ble truffet i hodet under en skuddveksling med politiet etter ranet av en gullsmedforretning i Södertälje fredag.

Han blir behandlet på Karolinska universitetsjukhuset, og tilstanden hans skal være kritisk.

Ifølge advokaten hans, Serpil Güngör, sitter kulen fortsatt i 26-åringens hode, skriver Expressen.

Likevel har politiet begjært 26-åringen varetektsfengslet sammen med to andre menn på 19 og 22 år. Det er helt unødvendig, mener Güngör.

- Jeg vet ikke helt hvordan de ser for seg at varetektsfengslingen skal foregå i denne situasjonen. Han trenger familien sin, som kan snakke med ham. Vi vet ikke om han kan høre, så dette er fullstendig umenneskelig, sier Güngör.

Forsvarer begjæringen Politiadvokat Marie-Louise Pettersson forsvarer begjæringen om varetektsfengsling.

- Situasjonen hans nå er veldig alvorlig, men vi vet ikke hvordan det vil se ut i fremtiden. Men begjæringen får ingen konsekvenser for hvordan han blir pleiet, sier Pettersson.

Mandag ble det klart at påtalemyndigheten i Sverige skal granske politiets skyting mot gullsmedranerne i Södertälje sør for Stockholm.

Politiet etterforskeres Statsadvokat Kay Engfeldt har innledet etterforskning mot politiet for å finne ut om polititjenestemennene har påført mannen unødvendig skade.

26-åringen bodde nylig i Trøndelag i Norge. Familien ble mandag sendt hjem fra sykehuset fordi håpet om å redde mannens liv var ute.

- Det er slutt for ham. De har sendt alle sammen hjem fra sykehuset, sa en ikke navngitt slektning til avisen Aftonbladet.

Han var imidlertid fortsatt i live tirsdag morgen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!