Advokaten tror på spionutveksling

Frode Bergs advokat tror at en avtale mellom Norge og Russland snart kan være i havn.

TILTALT: Frode Berg er tiltalt for spionasje, og har sittet 16 måneder i Lefortovo fengselet i Moskva. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TILTALT: Frode Berg er tiltalt for spionasje, og har sittet 16 måneder i Lefortovo fengselet i Moskva. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag starter spionsaken mot den 63 år gamle pensjonerte grenseinspektøren Frode Berg i Moskva.

Berg er tiltalt for spionasje, og risikerer en 20 år lang fengselsstraff.

Bergs norske advokat, Brynulf Risnes, tror at en spionutveksling mellom Norge og Russland kan være i ferd med å inngås.

Det skriver NRK.

- Vi vet fra andre saker at det er vanligvis sånn det løses. Det løses ikke i rettssalen. Når det handler om forhold mellom nasjonene, og sånne ting står på spill, så har statene en veldig stor egeninteresse å finne en løsning, sier Brynulf Risnes til NRK.

Han tror at utfallet av rettssaken blir at Berg dømmes skyldig.

- Vi er vel nok så sikre på at han blir dømt i en eller annen form. Vi håper at straffen ikke blir veldig lang, sier Risnes til NRK.

Avtale på bakrommet

Risnes sier at det er spekulasjoner om at norske og russiske myndigheter skal ha kommet frem til en avtale på bakrommet.

En slik avtale kan få konsekvenser for rettssaken og hvordan en eventuell soning vil foregå. Det vil også påvirke resultatet i rettssaken, på den måten at han får en lavere straff, sier Risnes.

Han vet om det foreligger en avtale, men at det i lignende saker har skjedd at nasjonene har kommet fram til en enighet via diplomatiske kanaler.

Risnes utelukker ikke at norske myndigheter kan ha samarbeidet med andre land for å få en avtale i havn. Han sier til NRK at det klassiske er en utveksling av en annen spionmistenkt eller sånne ting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer