Frode Berg:

Advokatene er i «beredskap»

Spiondømte Frode Bergs advokater gjør det til et poeng å ikke ha for langtrekkende avtaler, bare i tilfelle det skjer en dramatisk utvikling i saken.

SIGNAL: Ilja Novikov og Brynjulf Risnes (i bakgrunnen) venter bare på et signal fra norske og russiske myndigheter. De står parate til å sende inn Bergs benådningssøknad. Her etter domsavsigelsen mot Berg i april. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SIGNAL: Ilja Novikov og Brynjulf Risnes (i bakgrunnen) venter bare på et signal fra norske og russiske myndigheter. De står parate til å sende inn Bergs benådningssøknad. Her etter domsavsigelsen mot Berg i april. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre måneder etter at den pensjonerte grenseinspektøren Frode Berg (63) ble dømt til 14 års fengsel for spionasje mot Russland, har det vært stille fra både norske og russiske myndigheter.

Veldig stille.

Bergs venner, støttespillere og advokater tror det foregår diplomatiske forhandlinger mellom norske og russiske myndigheter. Målet er å få 63-åringen hjem til Kirkenes.

Utenriksdepartementet har tidligere bekreftet at det er kontakt mellom Norge og Russland om saken, men har ikke ønsket å kommentere denne kontakten nærmere.

Bergs advokater, norske Brynjulf Risnes og russiske Ilja Novikov, står klare til å bistå sin spionasjedømte klient når behovet skulle oppstå.

- Vi er i beredskap, sier Risnes til Dagbladet.

Ikke lange avtaler

Det er nettopp stillheten om saken etter at dommen falt i Moskva byrett 16. april i år, som får advokatene til å tro at det foregår forhandlinger på bakrommet.

- Vi tolker det på den måten, men det ser også ut til at det ikke foreligger et endelig resultat, sier Risnes.

Det er vanskelig for ham å spekulere på når han tror en løsning kan bli nådd. Nettopp derfor er advokatene i nevnte beredskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer