Advokatene nektes adgang

LYSAKER ASYLMOTTAK (Dagbladet): Her - på Lysaker asylmottak i Bærum - nektes advokater adgang. Ledelsen ved mottaket ønsker å beskytte asylsøkerne mot useriøse advokater og har leid inn vektere for å holde dem unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kan selvsagt ikke legge oss opp i hvilke advokater asylsøkerne velger. Men vi ønsker å verne dem mot det vi oppfatter som useriøse advokater, sier fungerende leder ved mottaket, Anna Mørck, til Dagbladet.

Da ledelsen på mottaket ble kjent med Tune-saken i går, ble det holdt et møte med vekterne på mottaket for å passe ekstra godt på at advokater ikke kom inn på mottakets område.

- Vi jobber ut ifra de premissene som er satt opp fra UDI og Norsk Folkehjelp, sier driftssjef Bjørn Tore Olsen i Norsk vektertjeneste.

Press

- Vi har aldri tillatt advokater inne på asylmottaket, heller ikke de som kommer for å møte klientene sine. Men nå har vi holdt et møte for å understreke at advokater er uønsket på området, sier Mørck.

Asylmottaket drives av Norsk Folkehjelp, og huser i overkant av 400 asylsøkere. Alle får tildelt advokat til behandlingen av asylsøknaden sin. UDI fordeler advokatene.

- Med unntak av advokater til mindreårige asylsøkere slipper ingen advokater inn. Slik må vi gjøre det, for vi har ikke kapasitet nok til å kunne beskytte beboerne mot uønsket oppmerksomhet og press fra advokater. Vi ser jo hva som foregår blant enkelte, og vet at noen av dem presser seg på nyankomne for å kapre nye, attraktive klienter, sier Mørck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer