Advokatene slakter dårlig lønn: - Får ikke betalt for hele jobben, så velger heller de godt betalte jobbene

Det går ut over privatpersoner i krise, mener Advokatforeningen.

FØR DE GÅR TIL AKSJON: Neste uke blir historisk for norske advokater, deriblant Frode Sulland. Mange av dem vil droppe å møte opp til fengslingsmøter, i håp om høyere salærsatser for jobben de gjør som advokater i sivil- og straffesaker. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX
FØR DE GÅR TIL AKSJON: Neste uke blir historisk for norske advokater, deriblant Frode Sulland. Mange av dem vil droppe å møte opp til fengslingsmøter, i håp om høyere salærsatser for jobben de gjør som advokater i sivil- og straffesaker. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag om ei uke begynner historiens første Advokatforeningen-aksjon. Ikledd oransje t-skjorter skal advokatene gå til krig mot det de kaller en horribel lønnsøkning de siste 15 åra.

Gjennom hele uka vil de gjennom aksjonen «Ingen rettssikkerhet uten rettshjelp» blant annet la være å stille til fengslingsmøter.

- Det mest alvorlige i denne saken er at den dårlige lønna går ut over privatpersonene som ikke får rettshjelpen de har krav på. Når advokatene ikke får godt nok betalt for jobben de må gjøre i sivil- og straffesaker, velger de heller de godt betalte jobbene.

Det sier Frode Sulland i advokatfirmaet Hestenes og Dramer & Co til Dagbladet. Han leder Forsvarergruppen i Advokatforeningen.   - Tapt 20 prosent av lønna I stedet for å forsvare enkeltmennesker, er det lukrativt å heller forsvare for eksempel staten, som betaler bedre.

- Staten betaler sine egne advokater, hvilket gjør at man får bedre - faktisk langt bedre - betalt enn de som skal ivareta enkeltmenneskene i samme sak, sier han.

Privatpersonene får dermed ikke får den hjelpen de trenger, mener foreningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.