Advokater trekker seg

Nye nederlag for Donald Trump. Advokatene i Pennsylvania trekker seg, og advokatene i Arizona dropper søksmålet.

SØKSMÅL: Donald Trump har gått til en rekke søksmål i valget. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
SØKSMÅL: Donald Trump har gått til en rekke søksmål i valget. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Michigan har retten avslått et søksmål fra to republikanere om å blokkere sertifiseringen av Joe Bidens seier i delstaten, melder CNN.

Retten avslo også anmodningen om å vurdere opptellingen på nytt - som blant annet kunne endt i omtelling.

Det er ikke det eneste nederlaget for Trump-leiren.

Donald Trump har varlset pressekonferanse klokka 22 norsk tid. Det blir andre gang han viser seg offentlig siden valgnederlaget. Dagbladet TV sender pressekonferansen direkte.

Trakk seg

Advokatfirmaet Porter Wright Morris & Arthur har kunngjort at de trekker seg fra et søksmål som handler om å blokkere Pennsylvania fra å godkjenne valgresultatene.

TAP ELLER SEIER: Donald Trump har ved flere anledninger unngått å svare på om han vil søre for en fredfull overføring av makt ved et valgtap mot Joe Biden. Vil han nekte å gå av? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Saksøkerne og Porter Wright har kommet til en avtale om at saksøkerne vil bli best ivaretatt om Porter Wright trer av, skriver advokatfirmaet i rettsdokumenter, ifølge The New York Times.

Mandag skrev avisa at noen av de ansatte i firmaet var bekymret for at advokatselskapet ble brukt for å undergrave valgprosessen. Andre ansatte har imidlertid bidratt med donasjoner til Trump-kampanjen.

Tim Murtaugh, Trump-kampanjens kommunikasjonssjef, sier at Trumps team er «underrettet og at de fortsetter søksmålene».

Flere kamper

President Donald Trump og hans team har satt i gang en rekke søksmål i flere stater for å hindre at valgresultater blir godkjent i delstater Joe Biden vant.

Talskvinne for Porter Wright, Melanie Farkas, sier i en uttalelse at firmaet jobber for å sikre en overgang til andre advokater.

- Dette for å ikke forårsake negativ innvirkning for klienten, sier hun.

Hun ville ikke kommentere saken ytterligere, ifølge avisa. I en uttalelse onsdag skrev firmaet at «de har en lang historie med juridisk arbeid rundt valget» og at de har «representert både Demokrater, Republikanere og uavhengige kampanjer».

Det er ikke kjent om firmaet også vil trekke seg fra andre søksmål i Pennsylvania. Trump ligger 58 000 stemmer etter i delstaten.

Valgkampanjen har foreløpig ikke kommet med bevis på sine anklager om at tusenvis av ugyldige stemmer er blitt talt opp.

VANT: Trump-kampanjen har vunnet et søksmål i Pennsylvania. Slik påvirker det valget i USA. Reportere: Marte Nyløkken Helseth og Vegard Kvaale / Dagbladet TV. Vis mer

Trekker søksmål

CNN melder at Trumps advokater også dropper søksmålet i Arizona. Selv en seier i domstolen ville ikke ført til Trump-seier i delstaten.

- Siden gårsdagens høring har opptellingen av stemmer ført til at en rettsavgjørelse er unødvendig, heter det i rettsdokumentene, ifølge TV-kanalen.

Søksmålet ble levert lørdag og hevdet at velgerne fryktet at stemmene deres ikke hadde blitt opptelt grunnet overstemming. Advokatene ba om en redegjørelse på alle stemmer merket som overstemte, og mente at dette ville føre til flere tusen nye stemmer for Trump.

Advokatene for Maricopa County viser til at 191 stemmer er merket som overtelt. Joe Biden leder med 11 000 stemmer over Trump.

Trump-kampanjen opprettet forrige uke en telefonlinje der personer kunne varsle om valgfusk. Kampanjen satte av et helt rom med ansatte som skulle jobbe med valgfusk-telefonen, men etter å ha vært utsatt for massiv tulleringing, ble telefonen lagt ned.

Det er nå i stedet opprettet en nettside, der folk kan varsle om juks.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer