Advokatfirma hevder hackere står bak Panama-lekkasjen

Ramon Fonseca hevder det er eksterne hackere som har lekket dokumentene som har fått tilnavnet Panama Papers. Han har klaget saken inn for Panamas statsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fonseca er en av grunnleggerne av advokatfirmaet Mossack Fonseca, som ifølge den siste tidens avsløringer har hjulpet en rekke statsoverhoder, politikere, milliardærer og andre til opprette selskaper i såkalte skatteparadiser.

I et intervju med Reuters sier Fonseca at hans firma er utsatt for et eksternt hackerangrep, og at det er slik de 11,5 millioner dokumentene har havnet i hendene på internasjonale medier.

Videre hevder han at Mossack Fonseca ikke har brutt noen lover, at de ikke har ødelagt dokumenter, og at de aldri har hjulpet noen til skatteunndragelser eller å hvitvaske penger.

Det var den tyske avisen Süddeutsche Zeitung som først fikk tilgang til Panama-dokumentene. Senere ble de delt med over 100 medieorganisasjoner gjennom gravejournalistgruppen ICIJ.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer