Advokatfirma passerte milliarden

Wikborg Rein kan skilte med inntekter på én milliard kroner i fjor.

LOVENDE: - Så langt i 2019 ligger vi godt foran samme periode i fjor, forteller Wikborg Reins managing partner, Finn Bjørnstad . Foto: Finansavisen
LOVENDE: - Så langt i 2019 ligger vi godt foran samme periode i fjor, forteller Wikborg Reins managing partner, Finn Bjørnstad . Foto: FinansavisenVis mer

(Hegnar.no:) Wikborg Rein Advokatfirma AS økte både topp- og bunnlinje i 2018. Advokatfirmaet, som har hovedkontor i Oslo og kontorer i Bergen, London, Singapore og Shanghai, står ifølge konsernregnskapet oppført med et årsresultat på 448 millioner kroner for 2018, mot 366 millioner kroner året før.

Passerte én mrd.

Driftsresultatet endte på 455 millioner kroner, mot 377 millioner kroner året før. Advokatfirmaets inntekter i fjor beløp seg til én milliard, mot 833 millioner kroner i 2018, en økning på 20 prosent.

Samme økning hadde imidlertid kostnadene, som gikk fra 456 millioner kroner i 2017, og opp til 550 millioner kroner i 2018. Advokatfirmaet har en ny utgiftspost, som er lønn til partnere, som det imidlertid må justeres for når en sammenligner med 2017.

«Vi hadde vekst på cirka 20 prosent og en resultatforbedring på godt over 30 prosent. Begrunnelsen er at vi i 2018 så resultatene av den modernisering firma har vært gjennom de siste tre til fire år med profesjonalisering i alle ledd og at vi har tatt betydelige markedsandeler», skriver managing partner Finn Bjørnstad i en e-post til Hegnar.no.

Advokatfirmaet økte omsetningen med cirka 170 millioner kroner fra 2017, med cirka samme antall advokater.

«Så langt i 2019 ligger vi godt foran samme periode i fjor», fortsetter Bjørnstad.

Nr. 2 på kåring

Wikborg Rein havnet på plass nummer to på Finansavisens årlige advokatundersøkelse, bak Wiersholm, og med Thommessen hakk i hel. Og den første vinneren i den nyopprettede kategorien «Internasjonal advokat», ble Geir Sviggum i nettopp Wikborg Rein.

Advokatfirmaet får en stadig større andel av inntektene sine fra internasjonale oppdrag, og Sviggum mener ifølge avisen flere burde satse som dem.

- Norsk forretningsjuridisk kompetanse har i økende grad blitt eksportvare de senere årene, og jeg mener det fremdeles er et stort potensial. Det handler om å utvide det tjenestespekteret som tilbys de store klientene våre.

Et annet viktig moment for å satse internasjonalt, er at man kan få flere oppdrag fra norske myndigheter.

- Utenriksdepartementet har nettopp utlyst ny rammeavtale. Der fremheves behovet for utstrakt internasjonal erfaring og kompetanse i tilbudsgrunnlaget. Det er et eksempel på en stor offentlig klient som særlig spør etter den kompetansen som Finansavisen nå etablerer en separat kategori for. Dette minner også om de kravene som store industri- og teknologiklienter stiller til oss i en stadig mer globalisert kommersiell virkelighet

- Og nå som du kan kalle deg beste internasjonale advokat, i hvert fall for ett år, hva føler du nå?

- Jeg blir glad! Her er det kolleger i konkurrerende firmaer som både har tenkt på mitt navn og tatt den «effort-en» det er å sette det ned på papiret i konkurranse med svært mye god internasjonal kompetanse i det norske advokatmarkedet. Man må jo føle på litt stolthet over det, uttalte Sviggum til Finansavisen i februar.

Andre økonominyheter:
Maaseide minimerer tap
DNB Markets-strateg: - Det er et lite mysterium