Advokatforeningen gransker Tønne-saken

Foreningens disiplinærutvalg vil granske BA-HR advokat Øyvind Eriksen. Også Advokat Thor-Erik Johansen rolle skal granskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Den norske Advokatforening bestemte seg i dag for å starte behandlingen av om noen av deres medlemmer har handlet klanderverdig eller uetisk i forbindelse med Tønne-saken.

Men de vil ikke foreta seg noe før domstolene har sagt sitt i saken. Domstolene skal behandle fakturasaken først til høsten, men Advokatforeningen sier i dag at de vil se på saken uavhengig av om advokat Øyvind Eriksen i BA-HR blir dømt eller ikke.

På en pressekonferanse i ettermiddag sier foreningens leder, Helge Aarseth, at de ikke liker at advokater blir satt i et negativt lys.

Kritiserer BA-HR advokat

Foreningen mener det er klart at advokat Eriksen i BA-HR står ansvarlig for faktureringen, og peker på at det er viktig at advokater ikke stiller seg i en situasjon hvor de kan bebreides.

Advokatforeningen mener det kan være kritikkverdig at Eriksen har forsøkt å skjule betalingen til Tønne.

Men vil ikke komme med direkte kritikk av noen i saken.

- Vi vil ikke forskuttere disiplinærutvalgets konklusjon, sier Aarseth.

Johansen blir behandlet først

Den sparkede kontorsjefen i BA-HR, Kari Breirem, tok kontakt med advokat Thor-Erik Johansen på grunn av at hun mente fakturaen fra Tønne og regningen til

Røkke-systemet kunne være ulovlig.

Johansen gikk til Økokrim med saken, og saken ble offentlig kjent.

Nå vil advokatforeningens disiplinærutvalg også granske Johansens rolle.

Foreningen vil imidlertid ikke se på advokatfirmaet BA-HR. Kari Breirems advokat mener firmaet har lagt ut fortrolig informasjon om henne på sine nettsider.