Advokatspirens e-postbrøler

Sjekk adressen før du sender idiotmail til fremtidige arbeidsgivere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nederlandske Reinder Eekhof  trodde han sendte mailen til en kompis da han gjorde narr av yrket han var i ferd med å gå inn i.

Med fullført juss-studie bak seg, feiret han med å sende den nå famøse mailen til en kompis i et advokatfirma. Men han stavet navnet feil, og havnet hos en i advokatfirmaets informasjonsavdeling. «Endelig er jeg ferdig med disse idiotiske studiene.», begynner han i mailen. «Nå ser jeg etter noen som er gale nok til å dumpe en koffert full av penger i fanget mitt hver måned», fortsetter brevet.

Det som måtte skje skjedde. Mannen i informasjonsavdelingen sendte mailen videre til den tilslutt hadde spredd seg til nær sagt alle advokater og advokatkontorer i Nederland, melder nyhetsbyrået AP.

Flere advokater har skrevet inn hilsninger i kjedemailen.

«Lykke til med karrieren», skriver en, mens en annen skriver følgende; «Fordelen er at alle innen det juridiske fagfeltet i Holland nå vet ditt navn.»

Pussig nok har ikke alle advokatfirmaene latt seg skremme fra å ta kontakt med Eekhof.

- Vi skal ha ham inn på intervju om en turnusplass. Men slik jeg forstår det, er han også i samtaler med flere andre firmaer om jobb, sier Marry de Gaay Fortman, daglig leder for advokatkontoret Houthoff.

BRØLER: Dette er e-posten det snakkes mest om i Nederland akkurat nå. Reinder Eekhof trodde han sendte den til en venn. Nå kan advokatkarrieren havarere før den har begynt.