Advokatstrid om advokatsex

Kjendisadvokatene John Christian Elden, Ellen Holager Andenæs og Sigurd Klomsæt er i tottene på hverandre. Grunnen er en sexsak mot en kjent advokat som skal starte i retten i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Skien og Porsgrunn tingrett avviste like før helga begjæringen fra Elden om å utsette saken. Dette hadde bistandsadvokatene Holager Andenæs og Klomsæt motsatt seg kraftig. Spørsmål om utsettelse er anket og skal vurderes av Agder lagmannsrett i dag.

Utnyttet klienter

Den 49-årige osloadvokaten er tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med to klienter. Kvinnen (25) som anmeldte saken først, har gitt politiet en videofilm som viser advokaten i startfasen på en seksuell handling. Seinere ble advokaten også anmeldt av en annen kvinne. Han nekter straffskyld og hevder kvinnene hadde sex med ham frivillig.

Han har også gått til motanmeldelse og anklaget den 25-årige kvinnen for utpressing. Den saken ble henlagt.

Inhabilitet

Fra informert hold får Dagbladet opplyst at forsvarersiden nå retter søkelyset mot seksuallivet til den eldste av de fornærmede, en kvinne i slutten av 30-åra. Det skal komme fram at hun skal ha hatt et forhold til en annen landskjent advokat.

Denne kontakten skal ha skjedd helt utenom yrkessammenheng, men bringes fram for å tegne et negativt bilde av fornærmede.

Kvinnens bistandsadvokat, Holager Andenæs, har overfor tingretten gått imot utsettelse av saken. Elden, som forsvarer 49-åringen, vil ha saken utsatt av flere grunner: Inhabilitet hos bistandsadvokat Klomsæt, mangelfulle avhør fra politiets side og en uholdbar henleggelse av utpressingsanmeldelsen fra hans klient.

Elden var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

PROTESTERER:</B> Bistandsadvokat for en av de to kvinnene, Ellen Holager Andenæs protesterer.
<B>protesterer:</B> Bistandsadvokat for den andre kvinnen, Sigurd Klomsæt, protesterer også.