Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Æ e' trønder, æ

Trøndernes selvtillit har steget mange hakk etter at det ble klart at den nye storbanken skal ha hovedkontor i Trondheim: Igjen er det tøft å være trønder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Makten samles i Trondheim» skriver Adresseavisen triumferende over hele førstesiden i dag.

- En milepæl for midtnorsk næringsliv, sier byens ordfører Anne Kathrine Slungård.

Det er en helt naturlig utvikling. Norges navle er jo her, sier Flettfrid Andresen. Hun mener i grunn at det er Oslo som ligger litt avsides.

Også fisker Hilberg Engstad mener at det er helt naturlig at en storbank har hovedsetet i Trondheim.

- Resten av Norge stopper ikke ved Sinsenkrysset. Trondheim er et naturlig midtpunkt i landet. Slik er det for fisk, så hvorfor ikke for finans, spør Hilberg.

Psykologisk sperre

Marvin Wiseth, som nå er informasjonsdirektør i Sparebank 1 Midt-Norge tror at valget av Trondheim har brutt en psykologisk sperre både for trøndere og næringslivsledere i andre deler av landet. Wiseth gleder seg som bypatriot. Men som ansatt hos den nye bankens konkurrent, unnlater han å kommentere fusjonsplanene.

Skaptrønder

Og ikke nok med at trønderne nå slår seg kraftig på brystet. Nå strømmer også skaptrønderne fram:

Konsernsjef Tom Ruud smører patriotismen ved å stå fram som en minst like stor skaptrønder som kong Harald gjorde under fjorårets VM på ski. Ruud forsikrer overfor Adresseavisen at han vil flytte til Trondheim, der han tidligere har bodd i fem år som NTH-student.

Han forteller også at det var i Trondheim han møtte sin kone, der hun hadde bodd siden hun var sju år.

(Dagbladet :på nettet/NTB)

FORNØYD:</B> - Norges navle er her i Trondheim og en storbank her er helt naturlig, mener Flettfrid Andresen.<bR>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling