Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ære og skatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Midt oppe i debatten om behovet for å stramme inn i en opphetet norsk økonomi, får vi nye beviser på bordet for hvilke utslag rederiskatten gir. Bergesen sparer i år omkring 175 millioner i skatt. Til sammen slipper rederinæringen unna med et milliardbeløp. Denne null-skatten kommer i tillegg til andre fordeler rederiene nyter godt av. De får store bidrag fra staten for å ansette norske sjøfolk, og subsidiene til verftsindustrien kommer også rederne til gode.
  •  Rederne hevder at slike gunstige vilkår er nødvendig for at de skal bli værende i Norge. Konkurrentene i utlandet betaler heller ikke skatt. Men mange andre norske eksportnæringer klarer å hevde seg selv om konkurrentene har lavere skatter og avgifter. Og med de særfordeler norske rederier har på toppen av null-skatten, blir Norge et skatteparadis for dem. Derfor gir finansminister Restad en skjev framstilling av saken når han sier at norske redere bare har fått samme vilkår som sine konkurrenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!