«Ærekrenkende overfor Tønne»

Avdøde Tore Tønnes familie vurderer nå om de skal forfølge det de oppfatter som klart ærekrenkende beskyldninger som er framsatt i avhør til Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Olav Braaten, som representerer familien, har gjennomgått dokumentene som ble lagt til grunn for tiltalen om grovt uaktsomt bedrageri mot Tønne.

Braaten ba om innsyn i sakens dokumenter 5. desember - dagen etter at Tønne var i sitt første politiavhør. Først fredag 10. januar fikk han alle dokumentene.

Korrupsjon

Etter det Dagbladet erfarer, er det avhøret av advokat Thor-Erik Johansen og hans klient, den nå avskjedigede direktør Kari Elisabeth Breirem, som familien har reagert mest på.

Avhørene ble gjort både før og etter at Breirem ble fritatt for sin taushetsplikt i forhold til BA-HR.

- Jeg kan bekrefte at det i avhør er framsatt klart ærekrenkende beskyldninger mot blant andre Tore Tønne. Det dreier seg om påstander om korrupsjon.

Braaten har gjennomgått hele saksgrunnlaget for den henlagte tiltalen med Tønnes familie, som nå skal vurdere om de orker belastningen med å forfølge saken.

Reagerte

Oslo forhørsrett har avvist en begjæring fra Økokrim om å ta beslag i 11 dokumenter fra advokatfirmaet BA-HR. Det dreier seg om kopier av fakturaer, notater og e-mailer som politiet allerede har fått innsyn i etter at Kari Breirems advokat overleverte disse til Økokrim. Økokrim har påkjært kjennelsen til Borgarting lagmannsrett. Advokat Olav Braaten har i et brev til lagmannsretten avvist grunnlaget for kjæremålet.

- I første omgang gjaldt jo begjæringen sak mot Tore Tønne. Etter at denne er henlagt, kan ikke Økokrim uten videre skifte straffesak og hevde at samme begjæringsgrunnlag gjelder sak mot BA-HRs advokat Øyvind Eriksen. Jeg mener at forhørsrettens kjennelse bør være rettskraftig.