Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Æreskjeller Statoil

- Statoil mangler samfunnsansvar, sier SVs Hallgeir Langeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Regjeringen sa ja til bygging av et gasskraftverk på Mongstad i går, selv om det først blir full CO2-rensing fra 2014.

Bergen SV ber nå partiet å vurdere å trekke seg fra den rødgrønne regjeringen, melder NRK.

Nå har også SVere begynt å melde seg ut av partiet.

- Jeg mener smertegrensen er nådd. Flere medlemmer har meldt seg ut i dag, og jeg vet om flere som vurderer medlemskapet sitt nå, sier fylkesleder i Buskerud SV, Randi Benjaminsen til Dagbladet.no.

SVs-nestleder, Audun Lysbakken sier til Dagbladet.no at han forstår reaksjonene godt.

- Jeg har stor respekt og forståelse for den uro som mange SVere som føler over det vedtaket som er gjort - dette er en skuffelse som jeg deler, sier Lysbakken til Dagbladet.no

- Tar ikke samfunnsansvar

SVs energipolitiske talsmann Hallgeir Langeland raser nå mot Statoil og konsernsjef Helge Lund. Han mener Lund må ta ansvaret for den dårlige løsningen.

image: Æreskjeller Statoil

- Dette viser at Statoil har for mye makt i det norske samfunnet. De gjør akkurat det de tror skaffer dem mest penger i kassen og tar ikke noe samfunnsansvar utover det, sier Langeland.

Langeland får støtte fra Lysbakken.

- Det er ingen tvil om at oljebransjen har for mye makt i Norge. Statoil har lagt et hardt press på regjeringen for å få til dette. Problemet er at det andre to partiene og Statoil ikke ville være med på et kortere tidsløp, sier Lysbakken til Dagbladet.no

Likevel forsvarer både Lysbakken og Langeland SVs deltakelse i regjeringen

- Dette er det beste alternativet man kunne fått til med dagens Storting, sier Langeland.

image: Æreskjeller Statoil