Æreslesbe

Kronprins Haakon fikk Homofrydprisen og Brita Møystad Engseth ble æreshomo under avslutningen av Skeive dager i Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den homofile presten Jens Torstein Olsen lot kirkestrid være kirkestrid og feiret tilsettelsen som prest i Oslo sammen med samboeren, byråd Erling Lae, under homoparaden i Oslo i går kveld.

Lae delte ut Homofrydprisen til kronprins Haakon. Kronprinsen aksepterte prisen, men møtte ikke opp for å motta den.

- Det er en verdig utnevnelse til en person som har uttalt seg positivt om toleranse overfor homofile, og hans ord veier tungt. Kronprinsen møtte jo til og med opp på lesbeklubben Potpurriet under fjorårets Skeive dager, sa Lae. Filmredaksjonens Brita Møystad Engseth ble æreshomo fordi hun er et godt forbilde for homofile, og fordi hun har anbefalt homse- og lesbefilmer på NRK2.

- Jeg forsøker ikke å være et forbilde for homofile, men jeg tror alle homser og lesber kan bli det ved å være seg selv. Nå skal jeg ut å feire, sier Brita.

STOLT: -Nå nå jeg vel feire en natt til, sa en stolt Brita Møystad Engseth etter å ha fått prisen som årets æreshomo. Hun fikk den blant annet for å ha introdusert lesbe- og homesfilmer på filmredaksjonen på NRK2. Her sammen med konferansier Anders Hornslien.