Ærlige politikere?

Gang på gang sitter jeg igjen med flere spørsmål enn da debatten startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ja da er det klart for nok en valgdag, som går uten min deltakelse. Det er noen ganske enkle grunner til dette, for det er ikke det at jeg ikke bryr meg, det er det at det er veldig vanskelig å få klarhet i noe som helst som bekymrer meg.

Når jeg sitter og ser på en debatt på TV - sitter de der og skal opplyse det Norske folk om sine planer og visjoner. Men gang på gang sitter jeg igjen med flere spørsmål enn da debatten startet.

Jens sier til Siv at hun har brukt ørten millioner på ditt, mens Siv sier at dette stemmer overhodet ikke. Hva skal jeg tro da? Jeg vet jo ikke hvem som har rett i hva de sier, og det er jo også opplagt at minst en av dem lyver. Og når noen lyver til meg, og jeg ikke vet hvem det er, hvordan kan jeg da gjøre meg opp en mening om hvem jeg skal stemme på?

Og for å nevne det i samme slengen, Siv: slutt med det bedrevitende gliset ditt når du blir kritisert. Tror ikke du vinner mange flere stemmer med det heller.

Så er det jo også dette med brutte valgløfter. Gang på gang blir det lovet gull og grønne skoger under valgkampen, men så blir dette nedprioritert når de har kommet til makta.

Kanskje det kunne være en ide å gjøre alle valgløfter forpliktende på et vis? Da ville det muligens bli flere som stemte, men politikerne ville hvertfall tenke seg om en ekstra gang før de lovet luftslott, hvis det lå en saftig bot e.l. å ventet hvis de brøt løftene.

En ting til slutt: Er det bedre å bruke stemmeretten å stemme blankt, enn å ikke stemme i det hele tatt? Hvis man stemmer blankt vil man vel bli med i valgdeltakelsen, og dermed ikke få noe opptyr rundt det? Jeg vet ikke dette, men hvis det er slik, er det vel bedre at man får overskrifter som \'halve Norge sitter hjemme\'?

Yes, det var min valg-oppsummering. Godt valg?