GJEMTE PENGER:  Josh og Tara Ferrin, fant 250.000 kroner gjemt i huset de hadde kjøpt. Sønnene til den avdøde huseieren Dennis and Kay Bangerter tok med glede i mot farens sparepenger. Foto: AP/Scanpix
GJEMTE PENGER: Josh og Tara Ferrin, fant 250.000 kroner gjemt i huset de hadde kjøpt. Sønnene til den avdøde huseieren Dennis and Kay Bangerter tok med glede i mot farens sparepenger. Foto: AP/ScanpixVis mer

Ærlighetens mester

Familien kjøpte nytt hus, da fant de 250.000 kroner gjemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken kunne familien Ferrin i OL-byen Salt Lake City i Utah flytte inn i sitt første hjem.

- Vi fikk nøklene, og gjorde vår livs oppdagelse. Gjemt i vårt nye hus fant vi penger. Om lag 45.000 US dollar (ca. 250.000 norske kroner), forteller Josh Ferrin til nyhetsbyrået Ap.

Fant penger
Etter at Ferrin hadde fått nøklene til huset i forstaden Bountiful, bestemte han seg for å undersøke huset.

- I garasjen fant jeg først en liten ammunisjonskasse fra 2. verdenskrig. Deretter fant vi flere bokser. Boksene var fulle med sammenrullede dollarsedler, forteller Johs Ferrin.

- Jeg trodde ikke mine egne øyner. Låste sedlene inn i bilen min, og ringte kona, sier Ferrin.

Sammen med barna og kona sluttet Johs Ferrin å telle da han hadde passert 40.000 USD.

- Det var i hvertfall 5.000 USD til i boksene, forteller Ferrin.

- Ikke perfekt
Overfor nyhetsbyrået Ap vedgår Ferrin at han tenkte på hvordan han kunne bruke pengene, og at det ville gi familien råd til ting de ellers ikke kunne drømme om.

- Jeg er ikke perfekt, og jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg ikke var i tvil, sier Ferrin.

Men etter å ha tenkt seg om, bestemte han seg for å ta kontakt med familien til husets forrige eier - Arnold Bangerter som døde i i fjor.

- Far gjemte unna penger, det visste vi. Han var ingen bruker, men en sparer. Men vi hadde aldri drømt om at han kunne ha gjemt unna så mye penger, sier sønnen Kay Bangerter, den elste av Arnolds seks barn.