Ærligste jåla i landet

Navn: Mia Gundersen Alder: 37 Yrke: Skuespiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Endelig har Mia Gundersen fått den ubetingede suksess: terningkast seks her i avisa og fem i VG. Hun har gjort gode ting før: Eliza i «My Fair Lady» på Rogaland Teater, f.eks., var en strålende forestilling. Og hennes one woman-forestilling «Gelsomina» etter Fellinis «La Strada» i Haugesund og Oslo ble også en kjempesuksess, selv om enkelte kritikere mente hun var for flott for rollen.
  • For hun har en kropp som Marilyn Monroe og kinnbein som Marlene Dietrich, for å stjele en karakteristikk fra Aftenposten. For sofasliterne foran skjermen er hun nok mest kjent som Mette Haug fra «Offshore», den ikke så veldig intelligente, snarere litt dumme og deilige kantinedama på plattformen. - Å sette folk i bås er det enkleste du kan gjøre. Men det er greit å bli tatt for dum og blond, for så å kunne overraske til stadighet. Hvis du går ut med fullt trykk sånn intellektuelt, har du mye å representere. Å bli puttet i bås er min skjebne. Men jeg er blitt sterk av det, sa hun i et portrett her i avisa i sommer.
  • Mia, som ble døpt Mariann, er sterk. Og målrettet. Kan hende hun har gått på trynet noen ganger. Men det kunne alltid vært verre, og hun har alltid reist seg. Hun kastet Mariann, fordi hun følte det var et kristenpopnavn. Det passet dårlig for en som skulle bli verdensstjerne. Da hun var sju, spurte faren hva hun skulle bli når hun ble stor. - Eg vil komma i aviså, svarte den lille.
  • Akkurat det tok litt tid. Hun begynte som vokalist i stavangergruppene Asfalt og All of Us. Siden var hun frontfigur i trioen MamaMia. Og hun fikk to hederlige 4. plasser i Melodi Grand Prix i 86 og 87. Men skuespillerkarrieren kan hun takke Alf Nordvang for. Mia forteller at da han ringte og spurte om hun ville være med i «My Fair Lady», trodde hun at hun skulle være med i koret. Men han hadde tenkt henne som Eliza. Og det ble hun, uten noen formell teaterutdannelse, men med stor hjelp av kolleger og instruktør.
  • Nå er Mia på toppen. Etablert suksess. Hun kan takke seg selv for mye, men må igjen dele æren. Nå med Runar Borge, som har regi og koreografi, og som ifølge anmelderne utretter undre så overbevisende at han kunne fått Jagland til å framstå som Ernst Rolf.
  • Mia er ærlig. Mia er ei jåle, men samtidig den ærligste jåla i landet.
  • I dag er ikke Mia bare i gang. Hun har nådd et mål. Og flere vinker sikkert i det fjerne.