Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aeroflot-fly tok av fra taksebanen på Gardermoen

- En veldig alvorlig hendelse.

TOK FEIL VEI: Et fly fra det russiske selskapet Aeroflot tok i ettermiddag av fra taksebanen på Gardermoen. Taksebanen brukes av flyene når de skal komme seg fra terminalen og ut til rullebanen hvor de skal ta av. FOTO: EPA/RALF HIRSCHBERGER
TOK FEIL VEI: Et fly fra det russiske selskapet Aeroflot tok i ettermiddag av fra taksebanen på Gardermoen. Taksebanen brukes av flyene når de skal komme seg fra terminalen og ut til rullebanen hvor de skal ta av. FOTO: EPA/RALF HIRSCHBERGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et russisk passasjerfly tok ved en feil av fra taksebanen på Oslo Lufthavn Gardermoen i ettermiddag.

— Dette er en veldig alvorlig hendelse. Taksebanen er ikke laget for at man skal ta av. Det er første gang vi har opplevd noe slik, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Taksebanen brukes av flyene når de skal komme seg fra terminalen og ut til rullebanen hvor de skal ta av.

Like etter klokken 15 torsdag kunne det gått svært galt da Airbus A320-flyet fra selskapet Aeroflot ved en feiltakelse snudde inn på feil bane og tok av, skriver nettutgaven til Romerikes Blad.

— Heldigvis var det ikke noen andre fly i nærheten, sier Kobro.

Han kan ikke svare på om flygeledere oppdaget hva som skjedde eller om det var kontakt mellom tårnet og piloten. De har imidlertid vært i kontakt med piloten i etterkant.

— Vi skal levere en rapport om hendelsen til Havarikommisjonen og Luftfartstilsynet. Foreløpig har vi nok med å skrive den rapporten, sier Kobro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!