AF skuffet over lønnsnemd

Akademikernes Fellesorganisasjon raser over regjeringens beslutning om tvungen lønnsnemnd. AF-leder Magne Songvoll mener at dette kan bety at streikeretten reduseres og er ikke enig i at streiken til AF Stat truet «liv og helse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er overrasket over at det ble lønnsnemnd. Vi hadde regnet med et utspill om forhandlinger, sier forhandlingsleder Anders Folkestad i AF Stat til NTB. AF-delegasjonen gikk slukøret ut fra det korte møtet med kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad (Sp) ved 16-tiden i dag.

Lønnsnemnden gjelder medlemmene i AF stat, mens AF-medlemmer i Oslo kommune fortsetter streiken. Det gjelder 149 sykepleiere, radiografer og jordmødre.

Siden konflikten startet 28. mai har rundt 6.000 medlemmer i AF vært tatt ut i streik.

Fastlåst

- Regjeringen valgte å kreve tvungen lønnsnemnd fordi denne streiken har pågått i nærmere tre uker og skapt stadig større problemer. Konflikten var nå svært fastlåst, og det ville vært uforsvarlig å ikke avblåse den nå, sier kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad.

Hun trekker spesielt fram problemene streiken har ført til for Rikshospitalet.

AF kommer til å be sine medlemmer om å gå tilbake til jobben etter at de fikk beskjed om avgjørelsen i dag.

- Alle som er tatt ut i streik, vil få beskjed om å gå tilbake til arbeidet. For de fleste gjelder dette fra tirsdag morgen, men for flygeledere og andre som går i turnus gjelder det umiddelbart, sier forhandlingsleder Anders Folkestad i AF Stat.

(NTB)