AF skuffet over lønnsnemd

Akademikernes Fellesorganisasjon raser over regjeringens beslutning om tvungen lønnsnemnd. AF-leder Magne Songvoll mener at dette kan bety at streikeretten reduseres og er ikke enig i at streiken til AF Stat truet «liv og helse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er overrasket over at det ble lønnsnemnd. Vi hadde regnet med et utspill om forhandlinger, sier forhandlingsleder Anders Folkestad i AF Stat til NTB. AF-delegasjonen gikk slukøret ut fra det korte møtet med kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad (Sp) ved 16-tiden i dag.

Lønnsnemnden gjelder medlemmene i AF stat, mens AF-medlemmer i Oslo kommune fortsetter streiken. Det gjelder 149 sykepleiere, radiografer og jordmødre.

Siden konflikten startet 28. mai har rundt 6.000 medlemmer i AF vært tatt ut i streik.

Fastlåst

- Regjeringen valgte å kreve tvungen lønnsnemnd fordi denne streiken har pågått i nærmere tre uker og skapt stadig større problemer. Konflikten var nå svært fastlåst, og det ville vært uforsvarlig å ikke avblåse den nå, sier kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad.

Hun trekker spesielt fram problemene streiken har ført til for Rikshospitalet.

AF kommer til å be sine medlemmer om å gå tilbake til jobben etter at de fikk beskjed om avgjørelsen i dag.

- Alle som er tatt ut i streik, vil få beskjed om å gå tilbake til arbeidet. For de fleste gjelder dette fra tirsdag morgen, men for flygeledere og andre som går i turnus gjelder det umiddelbart, sier forhandlingsleder Anders Folkestad i AF Stat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer