AF-streiken påvirker sykehusenes ventelister

Streiken blant de statsansatte AF-medlemmene vil medføre en ugunstig utvikling for ventelistetallene ved sykehusene de neste fire månedene. Det sier heleseminister Dagfinn Høybråten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ventelistetallene for første tertial viser at det har vært en reduksjon på 25 prosent i garantibrudd for tre-månedersgarantien i forhold til siste tertial i fjor. De fylkesvise forskjellene i garantitildelingen er blitt mindre, men forskjellene varierer fra 11 til 35 prosent i fylkene. Fortsatt er det registrert 10.420 brudd på ventelistegarantien.

Bedre oversikt

Årsaken til at det er blitt registrert færre garantibrudd er bedre registrering, høyere aktivitet ved sykehusene og færre pasienter som får garanti ved henvisning. Antall pasienter med tre-månedersgaranti er redusert fra 8.013 til 6.142. Til sammen 17 prosent av garantibruddene er for pasienter som venter på ortopedisk behandling, fremgår det av en pressemelding fra Sosial- og helsedepartementet. To tredeler av garantibruddene gjelder polikliniske pasienter.

4.000 garantibrudd

Tall på pasienter som ikke har fått behandling etter den gamle seks-månedersgarantien er redusert med 75 prosent, men fortsatt er det registret over 4.000 brudd på denne garantiordningen.

(NTB)