Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AF trekker krav mot Akademikerne

Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) har trukket tilbake sin namsrettsbegjæring om at Akademikerne ikke skal ha forhandlingsrett på kommunal sektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for tilbaketrekningen er at Kommunenes Sentralforbund (KS) ikke ville godta Akademikerne som forhandlingsmotpart, da KS og de tre hovedsammenslutningene (AF, LO og YS) sist fredag begynte forhandlingene om en ny rammeavtale for forhandlingsordningen i KS-området, opplyser advokat Morten Sand i AF.

Satt på gangen

Han forteller at Akademikerne ble sittende på gangen og ikke fikk delta da forhandlingen begynte.

- Akademikerne ble ikke godtatt som forhandlingsmotpart, og vi har derfor ikke noe behov for en midlertidig forføyning i Namsretten om at Akademikerne ikke skal ha forhandlingsrett, sier Sand til NTB.

Det er KS som har sagt opp den nåværende avtalen og som har innkalt de tre hovedsammenslutningene til forhandlingene. Den eksisterende avtalen utløper 31. desember i år, og den nye avtalen skal være ferdig forhandlet i midten av desember.

Tid og penger

Generalsekretær i Akademikerne, Sverre Strand, gir uttrykk for at det er likegyldig om AF har trukket tilbake kravet. Men han sier likevel at det kunne ha vært bra med en juridisk avklaring av AFs vedtekter og samarbeidsavtalen som gjelder for AFs medlemsforeninger i kommunal sektor.

- AF påberoper seg en bestemt tolkning av vedtektene og samarbeidsavtalen som vi ikke er enig i, sier Strand. Men han tviler på om Namsretten ville ha vært den riktige rettsinstans for en slik avklaring. En rettslig avgjørelse ville ha tatt tid og penger, og det slipper organisasjonene etter at AF har trukket namsrettsbegjæringen tilbake, påpeker han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!