Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afghaner løslatt fra Guantánamo Bay

Mohammed Jawad har fått reise hjem til Afghanistan.

Guantánamo Bay fotografert på kveldstid. Foto: AP Photo/Brennan Linsley
Guantánamo Bay fotografert på kveldstid. Foto: AP Photo/Brennan Linsley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har løslatt en afghaner fra fangeleiren i Guantánamo Bay på Cuba. Mohammed Jawad har fått reise hjem til Afghanistan, opplyser den amerikanske borgerrettsorganisasjonen ACLU.

Jawad ble satt fri og sendt hjem mandag, meldte ACLU som hadde engasjert seg sterkt i saken hans. Han ble tatt til fange i desember 2002 da han bare var rundt tolv år gammel og anklaget for å ha kastet en granat mot to amerikanske soldater og en tolk i Kabul.

USAs president Barack Obama har lovet å stenge Guantánamo-leiren innen midten av januar neste år. Enkelte amerikanske politikere tviler imidlertid på om det er mulig å gi sakene til de 228 gjenværende fangene der en forsvarlig behandling på så kort tid. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling