Afghaner-vedtak kommer i juli

Da vil Utlendingsnemndas stornemnd si om de vil returnere afghanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Først i juli vil det bli klart hva Utlendingsnemndas stornemnd mener om å returnere afghanske asylsøkere til Kabul selv om de ikke kommer derfra.

Nemnda møttes 22. mai for å avgjøre om to asylsøkere kan sendes til Kabul selv om de ikke har tilhørighet der. Sakene vil danne presedens for lignende tilfeller, og SV har bedt regjeringen avvente tvangsretur av afghanere til vedtaket foreligger.

- Vedtaket er i ferd med å bli utarbeidet. Det vil forhåpentligvis foreligge innen fellesferien, i begynnelsen av juli, sier nemndleder Bjørn Vagle i Utlendingsnemnda til NTB.

- Såpass mange mennesker er involvert i stornemndas behandling, at det tar noe tid å utarbeide vedtaket og begrunnelsen, sier han.

Stornemnda som er øverste beslutningsnivå i UNE, består av tre fagfolk og fire legfolk.

Rundt 800 afghanere har fått avslag på sine asylsøknader og skal sendes ut av landet, hvis de ikke allerede har reist på egen hånd. 45 afghanere har de siste dagene demonstrert utenfor Stortinget med krav om å få bli i landet. 41 av disse har fått endelig avslag på sine asylsøknader.


(NTB)

DEMONSTRERER:</B> 45 afghanere demonstrerer nå på plenen foran Stortinget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer